Un avocat indian a câştigat o bătălie în instanţă după 22 de ani de procese.... pentru suma de 25 de cenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un avocat indian a câştigat o bătălie în instanţă de 22 de ani împotriva companiei publice de căi ferate pentru ca l-a suprataxat cu 20 de rupii (25 de cenţi) la un bilet de tren, relatează AFP.

În 1999, Tungnath Chaturvedi a cumpărat un bilet de tren din oraşul său natal Mathura, în statul Uttar Pradesh (nord) pentru a merge, în ziua de Crăciun, la Moradabad, situat la 300 km distanţă, conform Agerpres

Însă, angajatul de la ghişeu i-a taxat avocatului 90 de rupii (1,09 euro) în loc de 70 de rupii (85 de cenţi), preţul biletului. 

Toate solicitările sale repetate de rambursare a sumei i-au fost respinse, iar Chaturvedi a sesizat tribunalul din Mathura care, în cele din urmă, a condamnat, luna aceasta, compania feroviară să-i plătească avocatului despăgubiri de 15.000 de rupii (182 de euro). 

"Nu era vorba despre bani, ci despre drepturile mele. În calitate de cetăţean, am dreptul să pun la îndoială practicile arbitrare şi corupte ale statului şi ale mecanismelor sale", a declarat Chaturvedi, care s-a reprezentat singur în faţa tribunalului. 

Acest caz reflectă lentoarea sistemului judiciar indian, cu instanţe supraîncărcate cu aproape 50 de milioane de cazuri. 

"Am fost frustrat de întârzierile instanţei, dar ca avocat am fost hotărât să lupt până la capăt", a mai spus el. 

El a afirmat însă că victoria l-a costat mult mai mult. Avocatul susţine că a fost nevoit să se lupte pentru a obţine dreptate pe parcursul celor 120 de audieri în dosarul care s-a întins pe o perioadă de 22 de ani, prezidat de cinci judecători diferiţi. 

Tungnath Chaturvedi susţine că a trebuit să plătească 20.000 de rupii (244 de euro) cheltuieli administrative şi judiciare, în plus faţă de timpul şi energia cheltuite pentru a obţine dreptate.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite