Tineri regaliști români: „Restabilirea monarhiei, singura șansă pentru reconstrucția României”

0
0

Înființată în anul 1946, în timpul Regelui Mihai, și închisă în 1947, Asociația Tineretului Regalist a fost reînființată anul trecut, iar membrii săi au derulat deja mai multe proiecte.

Tudor Vișan Miu, Răzvan Apetrei și Răzvan Giuglea cred în revenirea monarhiei FOTO arhiva personală
Tudor Vișan Miu, Răzvan Apetrei și Răzvan Giuglea cred în revenirea monarhiei FOTO arhiva personală

Cunoscut monarhist și doctorand al Facultății de Istorie la Universitatea din București, Tudor Vișan-Miu este secretarul general al Asociației Tineretului Regalist.

„Am introdus de la început anumite criterii de selecție, care țin de meritul personal și valoarea profesională, precum și spiritul de echipă, care este de o importanță capitală. Avem colegi la Iași, Chișinău, Timișoara și Cluj-Napoca. Avem, de asemenea, un donator care trăiește în Irlanda și ne-a sprijinit constant”, a declarat Tudor Vișan-Miu pentru ”Adevărul”.

Anul acesta, asociația a organizat prima ediție a Turneului de șah „Gambitul Regelui”, sub auspiciile Familiei Regale a României. Semifinalele și finala s-au desfășurat în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta, iar Principele Radu a deschis simbolic ultimul joc și a înmânat premiile.

Cravată jubiliară în memoria Regelui Mihai I

Un alt proiect din acest an a fost o cravată jubiliară în memoria Regelui Mihai, în 100 de exemplare. Astăzi, purtătorii cravatelor se află la București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Brașov, Constanța, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Giurgiu, Oradea, Pitești, Sibiu, Suceava, Târgoviște, precum și la Chișinău (Republica Moldova) și Ismail (Ucraina) sau în Statele Unite ale Americii, Canada, Marea Britanie, Italia, Irlanda și Belgia. Cravata numărul 1 a fost oferită Alteței Sale Regale Principele Radu al României, cu ocazia zilei de naștere.

„Pentru membrii Asociației Tineretului Regalist, restabilirea monarhiei constituționale este un deziderat. Nu suntem o asociație militantă, în sensul în care nu ne vom angaja la acțiuni politice, dar prin activitatea noastră contribuim la conștientizarea beneficiilor restabilirii formei de guvernământ monarhice”, spune Tudor Vișan-Miu.

”Comparați cei 75 de ani de republică sovietică și post-sovietică cu tradiția milenară de voievozi, domnitori și regi - deci diferite forme de monarhie. După ce vor fi epuizat "distracția" cu această jucărie nouă și stranie denumită republică, politicienii români își vor da seama, în mod inevitabil, că trebuie să restaureze monarhia. Este doar o chestiune de timp, iar semnele sunt deja vizibile”, precizează Răzvan Apetrei, președintele Asociației Tineretului Regalist.

Membrii Asociației consideră că singura șansă pentru reconstrucția țării este restabilirea monarhiei.

”Lumea este plină de guverne ilegitime. Utopia unei monarhii constituționale poate fi subiectul unei discuții dacă și numai dacă o considerăm un sistem de guvernare perfect. Chiar dacă a devenit o vorbă celebră, parafrazez pe cei care au zis că democrația este cea mai rea formă de guvernare în afară de toate celelalte. Această dumă consider că merită atribuită monarhiei pentru că, într-adevăr, într-o dinastie nu se poate anticipa calitatea umană a unui monarh însă principiile rămân codificate în familia regală, celelalte instituții centrale și, după dezvoltarea societății civile, în cultură. Într-o lume aparent modernă, dar plină de comportamente medievale, unde ascensiunea politică se face pe principiul "eu te-am făcut, eu te omor", monarhia caută să stabilizeze societatea civilă iar noi credem în restabilirea acesteia că formă de guvernământ și o considerăm singură șansă pentru reconstrucția României”, a declarat pentru ”Adevărul” Andrei Giuglea, vicepreședintele Asociației Tineretului Regalist.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri