Tat─âl FNI face pe Popa prostuÔÇÖ

0
0
Nicolae Popa cere rejudecarea dosarului FNI în care a fost condamnat la 15 ani de închisoare
Nicolae Popa cere rejudecarea dosarului FNI în care a fost condamnat la 15 ani de închisoare

Nicolae Popa sus┼úine c─â habar nu avea de anchetele desf─â┼čurate ├«n ┼úar─â ├«mpotriva sa ┼či d─â vina pe cea considerat─â mama FNI, Ioana Maria Vlas. El ├«l dezvinov─â┼úe┼čte pe Sorin Ovidiu V├«ntu. ÔÇ×Adev─ârulÔÇť a intrat ├«n posesia unor documente care atest─â c─â Popa a fugit din ┼úar─â, ├«n 2000, cu inten┼úia de a se sustrage anchetelor, ┼či nu a plecat ├«n concediu, cum sus┼úine acum!

PDF Cite┼čte aici declara┼úia integral─â trimis─â de Nicolae Popa, ├«n 2003, anchetatorilor din Rom├ónia

Fostul director al Gelsor Nicolae Popa (45 de ani) sus┼úine ├«n cererea de rejudecare a dosarului FNI c─â nu s-a mai ├«ntors ├«n ┼úar─â, ├«ntruc├ót ar fi g─âsit oportunit─â┼úi pentru a lucra la o societate comercial─â ┼či de a-┼či deschide o afacere ├«n Indonezia.

Acum, Nicolae Popa cere la Tribunalul Bucure┼čti rejudecarea dosarului FNI ├«n care este condamnat definitiv ┼či irevocabil la 15 ani de deten┼úie. Popa sus┼úine non-┼čalant ├«n solicitarea adresat─â magistra┼úilor ┼či prezentat─â de www.ancheteonline.ro c─â a aflat despre faptul c─â este urm─ârit abia ├«n decembrie 2009, c├ónd a fost arestat de autorit─â┼úile indoneziene ├«n Jakarta.

Mirajul Bali

ÔÇ×Eu nu m-am sustras de la executarea niciunei pedepse, ├«ntruc├ót nu am avut cuno┼čtin┼ú─â nici de vreun proces deschis ├«mpotriva mea ┼či nici de vreo condamnare. Pur ┼či simplu, am r─âmas ├«n Bali (Indonezia), deoarece era un loc unde ├«mi puteam c├ó┼čtiga existen┼úa, iar ├«n continuare mi-am v─âzut de treburile mele, f─âr─â s─â m─â mai intereseze via┼úa social─â din Rom├ónia", noteaz─â cel considerat tat─âl pr─âbu┼čirii FNI.

Ziarul ÔÇ×Adev─ârul" are ├«ns─â dovada c─â Nicolae Popa minte c├ónd spune c─â habar nu avea despre procesele sale din Rom├ónia ┼či singura ra┼úiune pentru care a r─âmas ├«n luxoasa insul─â Bali au fost condi┼úiile sociale din Rom├ónia.

Declaraţiile olografe din 2003

La 18 aprilie 2003, la trei ani de la dispari┼úia sa din Rom├ónia, Nicolae Popa, prin avocat, a transmis anchetatorilor din Rom├ónia, prima sa declara┼úie olograf─â pe 14 pagini. De altfel, ├«n finalul declara┼úiei transmise de Popa, acesta nota ÔÇ×Aceasta este prima mea declara┼úie, pe care o dau, o sus┼úin ┼či o semnez". Nicolae Popa precizeaz─â clar ├«n acea declara┼úie, folosit─â ca prob─â at├ót la Parchet, c├ót ┼či ├«n instan┼ú─â, c─â este stabilit ├«n str─âin─âtate ┼či c─â nu-┼či asum─â nicio fapt─â pentru care este acuzat ┼či enumer─â o serie de argumente ├«n favoarea sa ├«n ├«ncercarea de a demonstra c─â nu are nicio contribu┼úie la pr─âbu┼čirea FNI.

├Än 2003, Popa sus┼úinea c─â pr─âbu┼čirea FNI a fost cauzat─â de manevre executate de Ioana Maria Vlas. Acum, acela┼či Popa d─â vina pe atacurile politicului, care ar fi creat o imagine negativ─â Fondului, ceea ce ar fi condus la retrageri masive de bani ┼či, implicit, pr─âbu┼čirea FNI. El ├«l dezvinov─â┼úe┼čte pe ÔÇ×creierul" pr─âbu┼čirii FNI, Sorin Ovidiu V├«ntu.

Discu┼úiile cu SOV, ÔÇ×uitate"

ÔÇ×Nu am avut nici cea mai vag─â inten┼úie de a locui ├«n Indonezia ├«n mod clandestin, pentru a mi se pierde urma, ├«ntruc├ót nu luasem act de nicio cercetare ├«ntreprins─â ├«mpotriva mea ┼či nici nu-mi puneam m─âcar problema c─â ar exista a┼ča ceva", mai noteaz─â Nicolae Popa ├«n cererea sa de rejudecare. Tat─âl pr─âbu┼čirii FNI nu explic─â nici m─âcar ├«ntr-un r├ónd de ce - dac─â ├«ntr-adev─âr habar nu avea c─â este urm─ârit - ├«l contacta frecvent pe Sorin Ovidiu V├«ntu pentru a-i cere sume mari de bani, sub amenin┼úarea c─â, ├«n cazul ├«n care nu-i va primi, se va ├«ntoarce ├«n Rom├ónia. Potrivit convorbirilor telefonice, ├«nregistrate de SRI, SOV s-ar fi ├«n┼úeles cu prietenul s─âu Nicolae Popa s─â-l ├«ntre┼úin─â ├«n Indonezia, oferindu-i 200.000 de euro anual.

Arestat în 2009

Fostul director Gelsor Nicolae Popa, n─âscut ├«n satul ┼óepe┼čti-V├ólcea, a fost arestat ├«n Indonezia, la 2 decembrie 2009, ├«n ora┼čul Jakarta. Popa a fugit din Rom├ónia ├«n iunie 2000, imediat dup─â declan┼čarea anchetei privind c─âderea Fondului Na┼úional de Investi┼úii. Localizarea fugarului a fost posibil─â dup─â ce discu┼úiile telefonice pe care le avea cu prietenul s─âu Sorin Ovidiu V├«ntu au fost interceptate de ofi┼úerii SRI. Popa a fost condamnat ├«n lips─â, ├«n Rom├ónia, ├«n dosarele c─âderii FNI - 15 ani de ├«nchisoare ┼či a FNA- 12 ani de ├«nchisoare.

Prejudicii imense

Popa urmează să dea explicaţii magistraţilor unde au dispărut banii investitorilor. Statul român a despăgubit o parte dintre investitori cu suma de 95 de milioane de euro, dar autorităţile au estimat că anul acesta vor mai fi plătite alte 300 de milioane de euro.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite