Târgul de joburi „Zilele Carierei” are loc vineri, în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Târgul de joburi "Zilele Carierei" va avea loc la Bucureşti vineri, 24 aprilie 2015, în cadrul Universităţii Titu Maiorescu. În următoarea perioadă, târgul va mai fi susţinut şi la Timişoara, Iaşi Craiova şi Cluj, la Casele de Cultură ale studenţilor.

Târgul de joburi vizează principalele oraşe ale ţării, startul fiind dat la Bucureşti, pe data de 24 aprilie 2015, în cadrul Universităţii Titu Maiorescu. Următoarele evenimente vor avea loc la:

- Timişoara: 29.04.2015, Casa de cultură a studenţilor
- Iaşi: 06.05. 2015, Casa de cultură a studenţilor
- Craiova: 15.05.2015, Casa de cultură a studenţilor
- Cluj: 22.05.2015, Casa de cultură a studenţilor

Companiile care s-au alăturat proiectului "Start în carieră – Bune practici europene în consilierea profesională a studenţilor români" şi care vor fi prezente la târgul de joburi din Bucureşti sunt: Adecco, Bitdefender, Cora Romania, Genpact,  HRSolutions,  NOD, Telekom, Ţiriac Auto, UPC Romania, Walter Services.

Conectarea cu puaţa muncii

Lansat în luna aprilie 2014 pentru o perioadă de 20 de luni, proiectul are ca obiectiv general corelarea educaţiei şi învăţării cu cerinţele companiilor angajatoare, se arată într-un comunicat de presă al proiectului. Un prim pas a fost reprezentat de demararea în luna februarie 2015 a sesiunilor gratuite de consiliere şi orientare profesională, oferite unui număr de 5.000 de studenţi la nivel naţional.

În cadrul celor 13 centre de consiliere înfiinţate în principalele universităţi din ţară, studenţii beneficiază de sprijin din partea consultanţilor în carieră şi a experţilor în recrutare şi selecţie de personal în ceea ce priveşte: descoperirea propriilor abilităţi şi competenţe, luarea deciziilor referitoare la traseul profesional, stabilirea unor obiective profesionale clare şi relevante

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite