STUDIU Ce fel de mediu de lucru preferă oamenii de afaceri. Principalii inamici ai productivităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu recent arată că tot mai mulţi oameni aleg să lucreze în afara spaţiului clasic de birou pentru cel puţin câteva ore din timpul de lucru. Cercetarea, realizată de Regus, cel mai mare furnizor de spaţii de lucru flexibile din lume, a luat în calcul răspunsurile a peste 22.000 de oameni de afaceri din peste 100 de ţări.

Potrivit studiului, deşi necesitatea abordării unui mod de lucru flexibil este în creştere, nivelul productivităţii riscă să fie în scădere în lipsa unor medii adecvate de lucru.

„Oamenii de afaceri cu un program de lucru încăcarcat au nevoie de spaţii liniştite, ferite de zgomotul orasului, care sa le asigure un mediu potrivit pentru desfăşurarea activităţilor, fie că vorbim de raspunderea la un e-mail sau organizarea unei întâlniri”, se arată într-un comunicat de presă.

Care sunt principalii inamici ai productivităţii

Principalii inamici ai productivităţii sunt blocajele în trafic (56%) pentru a ajunge sau a pleca de la birou şi pentru a merge la diverse întâlniri, erorile de ordin informatic (43%), şi zonele alternative de lucru, cum ar fi cafenelele supra-aglomerate.

Prin urmare, 53% din oamenii de afaceri care au răspuns studiului Regus consideră centrele de afaceri ca fiind mediile care oferă cea mai mare productivitate.

Aceeaşi cercetare arată că lucrul la domiciliu este considerat a fi o alternativă productivă de doar 34% din respondenţi. Cifrele se ridică însă la 63% atunci când cei intervievaţi se numără printre puţinii norocoşi care pot investi în amenajarea profesionistă a unui birou la domiciliu. Grupurile profesionale şi cafenelele nu sunt nici ele preferate de oamenii de afaceri, din cauza lipsei de intimitate şi a conexiunii deficitare la internet.

Dimineaţa, cel mai înalt nivel de concentrare

„Cea mai mare parte a respondenţilor identifică dimineaţa ca fiind perioada care le oferă cel mai înalt nivel de concentrare, iar 34% dintre cei intervievaţi consideră că un mediu de lucru profesionist le oferă posibilitatea de a se concentra între 2 şi 3 ore fără întreruperi”, notează studiul.

Pentru refocusare 28% dintre respondenţi consumă o ceaşcă de cafea sau de ceai, 24% fac o scurtă plimbare, 14% schimbă taskul şi doar 11% apelează la discuţii scurte cu colegii de muncă.

„Posibilitatea de a lucra din locaţii diferite, în funcţie de locurile în care te poartă afacerea ta, aduce extraordinar de multe beneficii. Provocarea vine însă din încercarea de a găsi mediul propice în afara spaţiului de birou care să aducă dacă nu o creştere a nivelului de productivitate, măcar o pastrare a a nivelului anterior”, a declarat şi Ramona Iacob, country manager Regus în România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite