Studenţii români pot face practică la CERN, laboratorul european pentru particule elementare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebra Organizaţie Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN) scoate la concurs 100 de programe de formare pentru studenţi din statele membre CERN.

Programele de practică au durate cuprinse între 4 şi 12 luni, finalizat cu un proiect. Tinerii selectaţi rămân studenţi full-time la universităţile unde sunt înregistraţi.

Nu se califică pentru program studenţi specializaţi în fizica particulelor (teoretic şi/sau experimental nu se califică la acest program), dar sunt aşteptaţi cei de pe disciplinele: fizică aplicată, IT, matematică, electronică, inginerie mecanică sau civilă, instrumentalizare pentru acceleratoare sau experimente de fizică a particulelor, ştiinţa materialelor, protecţie radioactivă, siguranţa şi protecţia mediului înconjurător, comunicarea ştiinţei, supraveghere, vid cuantic.

Cei interesaţi trebuie să cunoască foarte bine engleza sau franceza.

Studenţii selectaţi vor primi o alocaţie lunară care acoperă toate cheltuielile necesare unei persoane şi vor avea asigurare de sănătate.

Termenul limită pentru aplicaţii este 6 martie 2012.

Pentru mai multe detalii puteţi intra pe site-ul CERN, la adresa https://ert.cern.ch/browse_www/wd_portal.show_job?p_web_site_id=1&p_web_page_id=9929

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite