Sindicaliştii din penitenciare anunţă că, în ultimele 8 luni, numărul deţinuţilor a crescut cu 1.300, dar nu şi al angajaţilor din sistem

0
0
Aceştia apreciază că lipsa spaţiilor de cazare a deţinuţilor, o problemă în penitenciare.  FOTO: Pexel
Aceştia apreciază că lipsa spaţiilor de cazare a deţinuţilor, o problemă în penitenciare.  FOTO: Pexel

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă, miercuri, că, în ultimele 8 luni, numărul deţinuţilor a crescut cu 1.300, creşterea fiind echivalentă cu apariţia unui nou penitenciar regional. Sindicaliştii anunţă că numărul angajaţilor nu a crescut în acelaşi ritm şi cer regândirea politicii de personal.

„În ultimele 8 luni, numărul deţinuţilor a crescut cu aproximativ 1300, în timp ce numărul angajaţilor creste foarte greu în contextul părăsirii naturale a sistemului penitenciar. Creşterea este echivalentă cu apariţia unui nou penitenciar regional. Creşterea numărului de deţinuţi are ca efect scăderea calităţii muncii poliţiştilor de penitenciare în contextul în care angajarea este devansată de plecările din sistem prin pensionare”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.  

Potrivit acestora, stresul şi oboseala vor deveni cronice pe termen mediu şi lung.  

„Este nevoie de o regândire a politicii de resurse umane, astfel încât procesul de angajare al unui poliţist de penitenciare să nu se mai întindă pe minim 6 luni”, au mai transmis sindicaliştii.  

Aceştia apreciază că lipsa spaţiilor de cazare a deţinuţilor, o problemă în penitenciare.  

„Cu cât supraaglomerarea este mai mare, cu atât deţinuţii devin mai irascibili şi mai recalcitranţi. Frustrarea acestora se revarsă asupra colegilor noştri care intra în contact direct cu ei şi care trebuie să suporte jigniri, ameninţări şi chiar să fie agresaţi de către aceştia. Sa nu uitam ca o data la două zile un poliţist de penitenciare este adresat de către un deţinut”, au mai scris sindicalişii în comunicat.  

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri