Secretarul de stat Andrei Baciu: Nu avem nu procent mare de persoane care refuză categoric vaccinarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Baciu FOTO Facebook
Andrei Baciu FOTO Facebook

Succesul campanei de vaccinare se loveşte acum de două piedici. Conform secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, sunt două categorii de persoane care ezită să se imunizeze. Este vorba de pragmaticii, care însă vor face vaccinul dacă este uşor accesibil, dacă le este la îndemână, dar şi de cei care resping vaccinarea fără echivoc. Aceştia din urmă sunt, însă, în număr foarte mic, susţine oficialul.

Principalele ţinte ale campaniei de vaccinare în etapa următoare sunt „creştere a accesibilităţii locurilor de vaccinare” şi o „deplasare către zonele rurale”, spune Baciu.

Tocmai din acest motiv au fost organizate centrele de vaccinare drive-through şi maratoanele de imunizare, mai arată oficialul într-un interviu acordat politico.eu. El nu exclude înfiinţarea unor centre de vaccinare în aeroporturi, muzee, baze sportive sau instituţii de cultură, mai ales că restricţiile de circulaţie se ridică treptat. 

În ceea ce îi priveşte pe cei care resping fără echivoc vaccinul, Baciu afirmă că acest grup este mic. România nu „are un procent mare de populaţie care nu acceptă vaccinarea ca abordare medicală”, a precizat el.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite