Seceta din vestul Statelor Unite a adus o serie de surprize macabre: un schelet din 1980 a fost găsit într-un butoi metalic pe malul secat al unui lac de lângă Las Vegas

0
0
Lacul Mead Foto Shutterstock
Lacul Mead Foto Shutterstock

Un schelet datând din anii 1980 a fost descoperit duminică într-un butoi metalic parţial îngropat, pe malul secat al lacului artificial Mead,  din apropiere de Las Vegas. Anchetatorii nu au reuşit să identifice victima şi nici să decidă cauza morţii. Poliţia a avertizat că ar putea urma şi alte descoperiri macabre din cauza secetei istorice, informează marţi AFP şi Reuters.

„Pare un caz foarte dificil. Aş spune că există şanse foarte mari să descoperim noi rămăşiţe umane pe măsură ce nivelul apei scade”, a declarat locotenentul Ray Spencer de la poliţia din Las Vegas pentru site-ul de ştiri 8newsnow.com.

Poliţia va solicita asistenţă din partea experţilor de la Universitatea din Nevada, Las Vegas, pentru că este „nevoie de oameni de ştiinţă, care să analizeze şi să ofere o estimare în legătură cu perioada din care face parte persoana aflată în butoi. Va fi necesară multă muncă”, a spus el, potrivit Agerpres. 

Vestul Statelor Unite este afectat de câţiva ani de o secetă istorică care ameninţă alimentarea cu o mare parte din populaţie şi a condus la scăderea dramatică a nivelului lacurilor şi a râurilor.

Alimentat de râul Colorado, lacul Mead, un rezervor uriaş asociat barajului Hoover, a atins cel mai scăzut nivel din 1937.

Potrivit unui studiu publicat în 2020 de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), debitul fluviului Colorado s-a redus în medie cu 20% în ultimul secol, iar cel puţin o jumătate din această scădere a nivelului apei poate fi atribuită creşterii valorilor de temperatură în zonă.

Seceta istorică din vestul Occidentul american a rezervat o serie de surprize: un schelet datând din anii 1980 a fost găsit într-un butoi metalic parţial îngropat, pe malul secat al unui lac artificial din apropiere de Las Vegas. Poliţia a avertizat că ar putea urma şi alte descoperiri macabre, informează marţi AFP şi Reuters.

Mai multe - Societate

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite