Revoltător! O mireasă adolescentă s-a sinucis pentru că soţul ei a respins rezultatele a trei teste de virginitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rajabbi Khurshed, 18 ani, şi soţul său, Zafar Pirov, 40 de ani. Foto independent.co.uk
Rajabbi Khurshed, 18 ani, şi soţul său, Zafar Pirov, 40 de ani. Foto independent.co.uk

fată de 18 ani, căsătorită cu un bărbat în vârstă de 40 de ani, s-a sinucis după ce soţul ei a respins rezultatele a două teste medicale care confirmau că este virgină, pe care fata a fost obligată să le facă, relatează The Independent.

Tânăra din Tadjikistan şi-a luat viaţa la 40 de zile după nunta aranjată cu un bărbat cu 22 de nai mai în vârstă. Soţul i-a cerut tinerei mirese să facă două teste care să-i confirme virginitatea, în plus faţă de testul medical obligatoriu impus de legea din această ţară majoritar musulmană. Bărbatul a cerut apoi să-i fie dată o a doua soţie, după ce a refuzat să accepte rezultatele investigaţiilor pe care a obligat-o pe fată să le facă.

Familia fetei a declarat că tânăra le-a spus pe patul de moarte că s-a aflat sub o enormă presiune din partea soţului şi nu a mai putut suporta. Mama a descris-o pe mireasa adolescentă ca fiind o victimă a „calomniei şi violenţei“.

Soţul a fost acuzat că a împins-o pe soţia sa spre sinucidere şi riscă o pedeapsă de până la opt ani de închisoare. Bărbatul a declarat că fata i-a dat o declaraţie scrisă în care îi permitea să-şi ia o a doua soţie pentru că ea nu fusese virgină la data încheierii căsătoriei.

Testele de virginitate sunt un lucru obişnuit pentru femei în Tadjikistan. În 2015, statul a introdus obligativitatea analizelor medicale înainte de căsătorie, dar numai femeile sunt supuse unui test privind virginitatea

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite