PROIECT Ziua Bărbatului ar putea fi marcată pe 19 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Bărbatului ar putea fi marcată pe 19 noiembrie FOTO Mediafax
Ziua Bărbatului ar putea fi marcată pe 19 noiembrie FOTO Mediafax

Cinci senatori propun ca Ziua Bărbatului să fie marcată, anual, pe data de 19 noiembrie, în contextul în care Ziua Femeii este sărbătorită pe 8 martie. Astfel, arată iniţiatorii, s-ar reglementa un echilibru de gen şi s-ar promova egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi.

Cei cinci senatori au arătat în expunerea de motive că că puţini sunt cei care ştiu că există şi o Zi Internaţională a Bărbatului, care a fost inaugurată în Trinidad Tobago, în 1999. 

„Obiectivele sărbătoririi Zilei Internaţionale a Bărbatului includ concentarea asupra sănătăţii bărbaţilor şi băieţilor, îmbunătăţirea relaţiilor între sexe, promovarea egalităţii între sexe şi prezentarea de moele masculine de urmat. Este o ocazie pentru a evidenţia discriminarea faţă de bărbaţi şi băieţi şi pentru a sărbători realizările şi contribuţiile lor, în special contribuţiile lor la comunitate, familie, căsătorie şi grija de copii”, au arătat iniţiatorii proiectului de lege. 

Proiectul a fost depus pe 10 iunie 

Potrivit acestora, actul normativ ar reglementa echilibrul de gen şi ar promova dreptul la egalitate de şanse între femei şi bărbaţi. 

„Trebuie menţionat că Ziua Femeii nu trebuie confundată cu Ziua Mamei, iar Ziua Bărbatului cu Ziua Tatălui”, au explicat senatorii Nicolae Bădălău, Florinel Butnaru, Sorin Constantin Lazăr, Pavel Marian (PSD), Nelu Tătaru (PNL) şi Ioan Iovescu (PPDD). 

Proiectul prevede ca autorităţile administraţiei locale să poată să organizeze cu această ocazie manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi acestor zile, iar societăţile publice de televiziune şi radio să includă în programele lor emisiuni dedicate promovării drepturilor femeii şi, după caz, drepturilor bărbatului. Proiectul a fost depus pe 10 iunie şi se află în consultare publică la Senat. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite