Prognoza meteo pe două săptămâni: vremea va fi stabilă şi caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea rămâne caldă în următoarele două săptămâni FOTO Adevărul
Vremea rămâne caldă în următoarele două săptămâni FOTO Adevărul

Vremea va rămâne caldă în următoarele două săptămâni, cu maxime termice ce vor varia între 27 şi 30 de grade Celsius. În ceea ce priveşte precipitaţiile, va ploua mai ales în weekend şi la începutul săptămânii viitoare.

BANAT
Până la jumătatea săptămânii vremea va rămâne frumoasă, cu temperaturi ce se vor situa în jurul valorii de 30 de grade. Începând de vineri, temperatura aerului va suferi uşoare variaţii între 27 şi 29 de grade Celsius, iar maximele vor rămâne aceleaşi până la sfârşitul săptămânii viitoare.  Ploile vor lipsi în această săptămână, însă precipitaţiile vor reveni mai ales la începutul săptămânii viitoare.

CRIŞANA
În această regiune, maximele termice vor creşte în fiecare zi, urmând să ajungă până joi la 30 de grade Celsius. Până la sfârşitul săptămânii viitoare, temperaturile nu vor mai avea variaţii importante, astfel că acestea se vor situa în jurul valorii de 29 de grade. Ploile vor lipsi în această săptămână, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să cadă ploi pe arii restrânse şi în general slabe cantitativ.

TRANSILVANIA
În Transilvania, vremea va fi în general caldă, iar temperaturile vor continua să crească până joi, ajungând la temperaturi de până la 28 de grade Celsius, urmând ca de vineri să se mai răcorească, temperaturile situându-se în jurul valorii de 24 de grade. Până la sfârşitul săptămânii viitoare, maximele termice nu vor mai depăşi 26 de grade Celsius. Şansele să ploua vor creşte începând de vineri, însă cantităţile de apă vor fi în general nesemnificative.

MOLDOVA
În această regiune, maximele termice se vor menţine sub normele climatologice ale perioadei cel puţin până joi, urmând ca în weekend să se încălzească, astfel că temperatura aerului se va situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius. Săptămâna viitoare nu vor mai exista variaţii termice, astfel că maximele se vor menţine în jurul valorii de 27 de grade. Spre sfârşitul săptămânii ar putea ploua zilnic pe arii restrânse, însă cantităţile de precipitaţii vor fi mai însemnate cantitativ în weekend şi la începutul săptămânii viitoare.

DOBROGEA
Vremea va intra într-un proces de încălzire treptată până la sfârşitul săptămânii, astfel că în Dobrogea maximele termice se vor situa în jurul valorii de 28 de grade Celsius şi se vor menţine constante până la sfârşitul săptămânii viitoare. Pronbabilitate de ploaie va fi mai mare în perioada 5 – 8 iulie.

MUNTENIA
În primele zile ale săpămânii, temperaturile vor fi sub normele climatologice, situându-se în intervalul 24 – 28 de grade Celsius, iar până la sfârşitul săptămânii maximele termice vor atinge 30 de grade. Săptămâna viitoare nu vor exista oscilaţii termice, astfel că temperaturile se vor situa între 28 şi 30 de grade Celsius. Ploile pot apărea sporadic şi în cantităţi nesemnificative în fiecare zi, începând cu data de 5 iulie.

OLTENIA
În această regiune, vremea va debuta cu temperaturi ce vor fi cuprinse între 25 şi 28 de grade Celsius, urmând ca până joi să ajungă la maxime ce vor fi cuprinse între 28 şi 30 de grade. În zilele următoare, temperaturile vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, în jurul normelor climatologice. În Oltenia, începând de joi vor fi condiţii de ploaie în fiecare zi.

LA MUNTE
În primele zile ale intervalului va fi mai frig, urmând să se mai încălzească spre sfârşitul săptămânii, astfel că maximele vor atinge 18 grade Celsius. Pe arii restrânse vor cădea averse însoţite de descărcări electrice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite