Profesorii se plang ca au ajuns bataia de joc a copiilor
0Netul schimba rolurile. Pe site-ul www.calificativ.ro elevii si studentii din toata tara dau note de la 1 la 10 profesorilor din scoli, licee si facultati. Dascalii sunt evaluati la urmatoarele
Netul schimba rolurile. Pe site-ul www.calificativ.ro elevii si studentii din toata tara dau note de la 1 la 10 profesorilor din scoli, licee si facultati. Dascalii sunt evaluati la urmatoarele "materii": corectitudine, ajutorul dat elevilor, claritate in exprimare si popularitate. Pe langa note mai apar si diverse observatii asa, ca de la evaluator la evaluat: "Ii propunem un transplant de creier, de personalitate si de corp", "Tipa mult si fara rost", "Preda aiurea", "Ne strica mediile", "Are ticuri verbale, e incoerent". In replica, unii profesori se plang, tot pe Internet, ca au ajuns bataia de joc a copiilor.
In cele doua luni de cand functioneaza site-ul au fost evaluati 34.873 de profesori din 5.988 de scoli, licee si facultati. Ei au primit, in total, 129.338 de note. Sunt putini dascalii care au note foarte bune. Majoritatea au primit de la discipolii lor note sub 7. Sunt frecvente cazurile in care profesori exigenti primesc note mici de la elevi, iar profesorii mai putin severi primesc note mari. Ziarul Adevarul a aflat ca site-ul apartine unei firme din Galati. "L-am creat din dorinta de a crea o legatura puternica intre elevi si profesori. Nu prea s-a intamplat asa. Elevii au inteles prost libertatea de a-si evalua profesorii, nu sunt obiectivi si dau note foarte mici. Unii profesori sunt foarte suparati pe noi si nu recunosc ca au si ei partea lor de vina. Au probleme de comunicare cu elevii lor. Unii profesori ne suna si ne ameninta ca ne dau in judecata", ne-a spus administratorul site-ului. Pe site e publicat si un sondaj de opinie in legatura cu moralitatea evaluarii profesorilor de catre elevi. Au raspuns aproximativ 4.500 de elevi si studenti, 500 de parinti si 600 de cadre didactice. 88 la suta dintre elevi si studenti, 67 la suta dintre parinti si 58 la suta dintre profesori considera ca este moral ca elevii si studentii sa le dea note profesorilor.
Amanunte in pag. tineret-invatamant