Ministrul Sănătăţii, despre varianta Delta (tulpina indiană) a COVID-19: Ne menţinem un grad înalt de vigilenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În prezent nu se fac multe secvenţieri întrucât nu sunt multe cazuri diagnosticate FOTO Inquam Photos / George Călin
În prezent nu se fac multe secvenţieri întrucât nu sunt multe cazuri diagnosticate FOTO Inquam Photos / George Călin

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat marţi că se menţine "un grad înalt de vigilenţă" în ceea ce priveşte varianta Delta (tulpina indiană) a COVID-19, chiar dacă pe termen „extrem de scurt” nu sunt motive de îngrijorare.

"Noi continuăm să secvenţiem conform strategiei de secvenţiere pe care a elaborat-o comisia de genetică. INSP-ul continuă să ne trimită răspunsurile. Deocamdată, numărul de secvenţieri este unul destul de redus, dar continuăm să diagnosticăm infecţie cu varianta Delta. Da, ne îngrijorăm în condiţiile de acum, în care incidenţele sunt destul de reduse, nu credem că pe termen extrem de scurt avem motive de îngrijorare, dar pe termen mediu şi lung cred că trebuie să continuăm să fi foarte vigilenţi. (...) Luni de zile”, a precizat ministrul Ioana Mihăilă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebată de jurnalişti la ce se aşteaptă din toamnă, ministrul Sănătăţii a spus că nu ar vrea să facă supoziţii şi câ în continuare se menţine un grad înalt de vigilienţă/

„Nu aş vrea să fac supoziţii. Ideea este că ne menţinem un grad înalt de vigilenţă (...) Noi am prevăzut în strategie şi cadrul normativ, dar şi sursele de finanţare pentru ca solicitările de secvenţiere să vină din toate centrele regionale şi ele să fie centralizate la Bucureşti, unde să fie lucrate., 

De altfel, potrivit ei, în prezent nu se fac multe secvenţieri întrucât nu sunt multe cazuri diagnosticate.

"În momentul acesta nu se fac multe secvenţieri pentru că nu sunt nici multe cazuri diagnosticate. Cadrul există, finanţare există, strategie există", a explicat ministrul Ioana Mihăilă.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri