Meteo: Vreme călduroasă.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi
Azi

În ultimul weekend din septembrie va fi cald în toate regiunile ţării, înregistrându-se valori mai ridicate decât mediile climatologice specifice acestei perioade.

Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 21 de grade în Maramureş până la 34 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 11 şi 19 grade, mai scăzute în depresiuni, până la 8 grade. În general, cerul va fi senin, excepţie făcând vestul şi nordul ţării, precum şi regiunile montane, unde va fi mai mult înnorat şi e posibil să plouă. Pe continent, vremea va fi în general frumoasă, dar răcoroasă în zonele vestice şi în centru, caldă în partea estică, de sud-est şi în Peninsula Italică. În rest, sunt aşteptate ploi, dar slabe cantitativ, în regiunile nordice, iar în Peninsula Iberică şi mai cu seamă în Spania, aversele, însoţite de descărcări electrice şi căderi de grindină, vor fi frecvente şi abundente.

Sâmbătă

Vremea se menţine deosebit de caldă. Cerul va prezenta unele înnorări şi izolat va ploua slab în regiunile montane şi în nord. La mare, vremea va fi în general frumoasă şi caldă, cu uşoare intensificări ale vântului la finalul zilei. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, în depresiuni şi pe văi, va fi ceaţă. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele de vineri.

Duminică

Vreme senină şi caldă. Săptămâna se va încheia cu vreme frumoasă şi însorită. Vântul va sufla moderat pe litoral şi în vest şi mai accentuat pe crestele montane. În rest, se vor semnala răciri uşoare în Maramureş şi Moldova. La fel ca în ziua precedentă, izolat, noaptea şi dimineaţa, va fi ceaţă. Maximele vor fi cuprinse între 22 şi 32 de grade, mai ridicate în sudul ţării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite