Meniul de lux savurat de un român într-un spital din Londra, cu apă importată din România. „Parcă e o pensiune!” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român internat într-un spital din Londra a postat o fotografie cu meniul de la cină. Comentariile au fost pe măsură.

Carne de vită scumpă și ciuperci de cea mai bună calitate în meniul spitalului. FOTO: Reddit
Carne de vită scumpă și ciuperci de cea mai bună calitate în meniul spitalului. FOTO: Reddit

Imaginea a fost postată pe platforma Reddit, iar de aici a rezultat o întreagă dezbatere în care s-au comparat meniurile din spitatele românești cu cele occidentale.

„Cina, meniul și camera mea de spital în UK”, a fost titlul postării în care apar trei fotografii, dintre care două cu camera de spital, care aduce mai mult cu o cameră de pensiune, dar și cu cina.

Meniul servit într-un spital din Anglia
Meniul servit într-un spital din Anglia

„Dacă ar vedea cineva un meniu ca ăla în România ar crede că e o farsă”, a comentat cineva. „Cred și eu, e aproape noiembrie și e meniu de Spring and summer”, a completat altul.

Meniul servit într-un spital din Londra. FOTO: Reddit
Meniul servit într-un spital din Londra. FOTO: Reddit

Unde mai pun că în holul spitalului au o cafenea/restaurant italian, un magazin și încă câteva cafenele. O baie individuală cu duș și calculator în fiecare cameră, deși nu l-am folosit deloc de când sunt aici”, a adăugat autorul postării. Și tot el a explicat care e meniul. „Cina: Stroganoff de vită și ciuperci, iar la desert, prăjitură cu cremă de ou și lapte (custard). PS: E un spital NHS. Și Aqua Carpatica se vinde în Tesco în UK.”

N.R.: N.H.S. înseamnă „National Health System”, adică este o unitate medicală „de stat”, cum s-ar zice în România.

„Mișto hotel”

„Mișto hotel, unde ziceai că e?” și „Parcă e o pensiune”, au fost două comentarii asemănătoare.

Același șoc l-am avut și eu în Austria când a fost soția mea internată și au venit cu un meniu de ăsta tip restaurant să își aleagă ce vrea să mănânce... Eram de un an în Austria și ăla a fost primul contact cu sistemul lor medical”, a spus altul.

Sunt și acolo destule probleme (pentru o țară cu pretenții)”, a fost o altă abordare, după care autorul ei a menționat o știre din Marea Britanie despre deficiențele serioase din sistemul lor de sănătate. „Lista de așteptare a NHS din Anglia a atins un nou record, cu aproape 7,7 milioane de persoane - aproximativ una din șapte - care așteaptă tratament. Noile date arată că 389.952 de persoane din Anglia așteptau mai mult de 52 de săptămâni pentru a începe tratamentul de rutină în spital la sfârșitul lunii iulie, față de 383.083 la sfârșitul lunii iunie”, se menționa în știre.

Probleme și la englezi, dar nu ca la noi

„Așa e, lipsa personalului, a paturilor de spital și îmbătrânirea populației sunt cauza principală a problemelor sistemului de sănătate. Apropo bugetul NHS pe 2022-23 e de 181 de miliarde de lire”, a confirmat autorul postării inițiale.

Eu aș fi mai impresionat că ei pot măsura cu exactitate cifra asta. Spre deosebire de majoritatea sistemelor de sănătate din lume, incluzându-i aici și pe americani care cheltuiesc mai mult per capita decât britanicii, în România te programează la RMN în trei luni deși este o procedura de care ai nevoie la urgență. NHS știe cât să amâne tratarea tuturor cazurilor non-urgente astfel încât să poată să asigure că vor avea suficient loc pentru urgențele neprevăzute, dar estimate. Nu cred că lumea înțelege subtilitatea acestei chestiuni și cât de șmecheră și utilă este capabilitatea asta, pentru că - deh - dacă ești britanic ai vrea să n-ai problema asta fără să cheltui exorbitant mai mult de la un an la altul”, a intervenit altcineva în discuție. „Cu ce medie se intră?”, a glumit cineva.

Altcineva a postat un meniu spectaculos dintr-un spital din Norvegia, iar un alt internaut a postat unul din România, mai mult decât rezonabil, dar cel mai probabil pentru că era dintr-un spital privat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite