Mazărea combate stresul şi hipertensiunea
0Boabele de mazăre sunt o sursă excelentă de vitamine A, B1, B2, C. Prezenţa vitaminei B2, de exemplu, poate contribui la prevenirea malformaţiilor congenitale. Boabele de mazăre sunt
Boabele de mazăre sunt o sursă excelentă de vitamine A, B1, B2, C. Prezenţa vitaminei B2, de exemplu, poate contribui la prevenirea malformaţiilor congenitale. Boabele de mazăre sunt valoroase şi pentru fibrele pe care le conţin.
Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă dieta cu mazăre în anemie, afecţiuni digestive (mai ales cele intestinale) şi cancer. Sunt contraindicate preparatele cu mazăre bolnavilor de enterită şi gută. Pentru că mazărea conţine o cantitate mare de substanţe care pot reduce absorbţia de minerale - fier, calciu şi zinc -, boabele trebuie combinate şi cu alte legume.
Piept de curcan cu mazăre
Timp de preparare: o oră
Calorii: 580/porţie
Ingrediente: un piept de curcan, 600 g mazăre, 300 g dovlecei, o legătură de mărar, o ceapă, ulei de măsline, o lingură de muştar, o linguriţă cimbru
Preparare: Înainte de preparare, tăiem pieptul de curcan în bucăţi pe care le ungem cu muştar şi două linguri de ulei. Apoi le păstrăm la rece. După şase ore, într-o cratiţă, înăbuşim mazărea, ceapa şi dovleceii. După 15 minute, adăugăm mărarul, tocat mărunt. Separat, fierbem carnea, adăugând două linguriţe de ulei şi cimbrul. Când este gata, peste carne adăugăm legumele.