Marinar salvat de o focă, după ce a căzut în ocean: „Mergea pe sub apă şi m-a împins”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: lifo.gr
FOTO: lifo.gr

Scott Thompson a fost salvat de o focă, după ce acesta a alunecat de pe vasul său direct în ocean. Marinarul din California de Sud a fost ambiţionat de animal să înoate până la cea mai apropiată platformă petrolieră.

Scott Thompson, care purta doar pantaloni scurţi şi un tricou la momentul accidentului, a căzut de la bordul navei direct în apele înghetate ale Canalului Santa Barbara noaptea, la mare distanţă de uscat.

„M-am gândit, în sinea mea, grozav, aşa o să mor”, a spus navigatorul Scott Thompson, potrivit Abc7.com.

Conform sursei citate, Thompson, un înotător cu experienţă, a încercat din greu să ajungă înapoi la barcă. „Înoată în continuare, trebuie să ajungi acasă la familia ta. (...) Îmi imaginam numai fetele şi fiul meu crescând fără mine, iar soţia mea fără un soţ care să o întreţină... Nu mă gândeam la rechini (...), până nu am auzit acest zgomot...”, a declarat marinarul. 

„A fost o focă portuară de mărime medie. (...) Foca mergea pe sub apă şi m-a împins ca şi cum un câine vine şi îţi dă piciorul”, a mai spus Thompson, menţionând că prezenţa acesteia l-a ambiţionat să înoate în continuare până la cea mai apropiată platformă petrolieră. 

După cinci ore, marinarul a ajuns la o platformă, fiind primit şi ajutat de echipajul de la bord. Ulterior, Scott Thompson a fost dus la spital de către paza de coastă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite