Mai bine frizer decât şomer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şomerii din Dolj, Gorj şi Mehedinţi vor fi şcoliţi în meserii de lucrător în alimentaţie, frizer, finisor şi antreprenor.

Cursuri de formare profesională în meseria de lucrător în alimentaţie şi de perfecţionare in antreprenoriat au fost lansate ieri de două organizaţii neguvernamentale – Alianţa Civică a Romilor din România (ACRR) şi Tinerii Romi pentru Unitate, Solidaritate şi Transparenţă  (TRUST). Luna viitoare vor începe şi cursurile pentru învăţarea meseriilor de frizer şi lucrător finisor în construcţii. La aceste cursuri pot participa şomerii din Regiunea Sud-Vest Oltenia, din judeţele Gorj, Dolj şi Mehedinţi, dar numai după ce au beneficiat de serviciile integrate de mediere şi consiliere pe piaţa muncii. Cursurile de antreprenoriat au o durata de 40 de ore, iar cele pentru lucrător în alimentaţie, 360 de ore. Absolvenţii vor obţine un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii şi cel al Educaţiei.
Proiectul "Dezvoltare durabilă prin acces egal pentru toţi pe piaţa muncii" îşi propune să ajute 2.000 de persoane din Regiunea Sud-Vest Oltenia care nu au un loc de muncă. Programul vizeaza explicit, dar neexclusiv, persoanele de etnie romă.
Doritorii se pot adresa la sediul Centrului Local de Resurse pentru Ocupare (CLRO), situat în Craiova, pe strada România Muncitoare, nr. 74) sau pot obţine informaţii la TelVerde 0800.800.384 sau 0251/419.044.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite