Judeţ cu judeţ:Peste 600 de membri de sindicat de la Oţelinox Târgovişte se află în grevă japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care aleg în weekend Mamaia vor putea admira un spectacol aviatic. Poliţiştii comunitari din Sibiu vor fi restructuraţi pe baza unui test-grilă. Consiliul Local Tulcea a renunţat la sporul de xerox de 15% acordat funcţionarilor din Primăria Tulcea. Poliţiştii prahoveni au confiscat peste 23 de tone de fructe vândute pe marginea Drumului Naţional 1.

ALBA. Transport pe cartele electronice. Societatea de transport din Alba Iulia a introdus, ieri, sistemul de ticketing în care a investit 300.000 de euro. Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate şi încărcate de la cinci chioşcuri din oraş.

ARAD. Punct temporar de frontieră. La solicitarea autorităţilor din Ungaria şi din România, sâmbătă şi duminică se va putea trece graniţa între localităţile Grăniceri şi Elek. La Grăniceri are loc „Întâlnirea Mondială a aletenilor".

ARGEŞ. Luptele salvează Sala Sporturilor din Piteşti. În doar o săptămână, autorităţile au schimbat parchetul şi-au reparat pereţii sălii pentru a putea organiza un turneu internaţional de lupte.

BACĂU. Dig de 18 kilometri pentru protecţia localităţii Săuceşti. Autorităţie au stabilit traseul digului de pe malul Siretului pe tronsonul Şerbeşti, Siretu, Schineni, Săuceşti, Holt. Guvernul a alocat 25 de milioane de lei pentru lucrări.

BIHOR. Drumul spre Padiş, una dintre cele mai pitoreşti zone turistice din judeţ, va fi închis în timpul săptămânii, până în 2011. Restricţiile de circulaţie sunt impuse de lucrările care au loc la reabilitarea drumului.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Crescătorii de oi din judeţ au depus la Ministerul Agriculturii o cerere pentru introducerea ocupaţiilor tradiţionale de baci şi cioban montan în Nomenclatorul meseriilor.

BOTOŞANI. Sute de patroni încasează ajutor de handicap. Aproape 190 de mici afacerişti primesc pensii de invaliditate în valoare totală de 288.000 de lei. Potrivit legii, o persoană declarată inaptă pentru muncă nu mai poate fi angajată.

BRAŞOV. Cristian Cioacă a fost trimis în judecată. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au trimis ieri dosarul în instanţă, pentru furt între soţi, după ce părinţii Elodiei îl acuză pe poliţist că a sustras 500.000 de lei şi bunuri de 200.000 de lei.

BRĂILA. Primăria Brăila a rămas fără patru jurişti în ultimele două săptămâni, după ce aceştia şi-au dat demisia, întrucât au salariu de doar 1.200 de lei. A mai rămas doar şeful serviciului, iar posturile nu pot fi ocupate întrucât sunt blocate.

BUZĂU. Canicula i-a doborât pe buzoieni în ultimele zile. Ambulanţa a ajuns la 160 de solicitări pe zi, faţă de media de 110, iar cinci pacienţi au fost duşi la Spitalul de boli nervoase de la Săpoca.

CARAŞ-SEVERIN. Primar cu frate infractor. Cornel Mişa, fratele edilului din comuna Vărădia, a încercat să introducă ilegal în ţară peste 14.000 de pachete de ţigări, ascunse într-un tractor. Deşi poliţiştii de frontieră au tras 25 de focuri de armă ca să-l oprească, Mişa a fugit în Serbia.

CLUJ. Bazele de agrement cu lacuri sărate de la Cojocna şi Toroc - Dej  au mulţi turişti după ce au fost reabilitate cu patru milioane de euro din bani europeni. Primăria Dej a înregistrat în trei luni de la inaugurare încasări de 350.000 de lei. La Cojocna, aflată la 25 de kilometri de Cluj-Napoca, într-o zi de weekend, încasările ajung la 25.000 de lei.

CĂLĂRAŞI. Caravana „Adevărul" a sosit la Călăraşi. Toate cărţile şi revistele din colecţiile Adevărul pot fi achiziţionate astăzi de lângă piaţa din zona Orizont.

CONSTANŢA. Show aviatic la Mamaia. Turiştii şi constănţenii vor putea admira în weekend acrobaţiile aeriene care vor avea loc deasupra Hotelului Rex.

COVASNA. Parc eolian la Întorsura Buzăului. Primăria pune la dispoziţie 230 de hectare de teren, iar investiţia se ridică la 50 de milioane de euro şi turbinele vor produce 30 de MW.

DÂMBOVIŢA. Peste 600 de membri de sindicat de la Oţelinox Târgovişte se află în grevă japoneză. Oamenii protestează faţă de decizia conducerii societăţii de a nu le acorda bonusurile salariale prevăzute în contractul colectiv de muncă.

DOLJ. Biblioteca de vacanţă. Zeci de elevi între 7 şi 12 ani merg zilnic la Biblioteca „Alexandru şi Aristia Aman" din Craiova, unde participă la atelierele de limbă engleză, pictură şi teatru.

GALAŢI. Din uriaşa haldă de zgură a combinatului siderurgic din Galaţi se va extrage materia primă pentru construirea de autostrăzi. Preţul acesteia este cu 30-40% faţă de materialele clasice. Proiectul este realizat de investitori din Norvegia.

GIURGIU. O tonă de produse petroliere fără documente de provenienţă a fost depistată, ieri, pe Dunăre, în timpul unei acţiuni româno-bulgare care a avut loc în Porturile Giurgiu şi Ruse. Controalele poliţiştilor vor avea loc şi azi.

GORJ. Bani de înmormântare de la american. Familiile celor doi gorjeni care au murit ucişi în accidentul provocat de Alex Dolson îi cer acestuia să suporte cheltuielile de înmormântare.

HARGHITA. Consiliul Judeţean refuză să facă disponibilizări. Reprezentanţii instituţiei susţin că au găsit soluţii legale pentru păstrarea tuturor angajaţilor şi că instituţia are un buget mai mare cu 60% faţă de anul trecut.

HUNEDOARA. Tâlhari recunoscuţi de victimă. Cei doi suspecţi ai jafului produs, în 2007, la o casă de amanet din Hunedoara au fost recunoscuţi în fotografii de femeia care a supravieţuit după ce a fost împuşcată în cap. Principalul suspect, Sandor Varga, este arestat la Budapesta.

IALOMIŢA. Arşiţa din Bărăgan a ucis un bărbat de 32 de ani. Lui Răzvan Vasile, din localitatea Movila, i s-a făcut rău când lucra la câmp, în miezul zilei. Tânărul a făcut insolaţie şi acuza dureri puternice de cap şi stări de ameţeală. A fost dus la spitalul din Feteşti, apoi a fost transferat la Slobozia, dar intervenţia medicilor a fost în zadar.

IAŞI. Programul „Rabla" pentru surzi. O firmă de aparatură medicală oferă vouchere ieşenilor care vin cu vechile proteze auditive şi vor să-şi ia altele, pentru care achită între 900 şi 6.000 de lei.

ILFOV. Curse speciale de Schimbarea la Faţă. Credincioşii pot vizita, în acest weekend, printre altele, Mănăstirile Pasărea sau Căldăruşani. contra sumei de 15 lei.

MARAMUREŞ. Le place în România. Cei 34 de chinezi angajaţi la fabrica de blugi Working Blue din Ulmeni au cerut autorităţilor prelungirea cu încă un an a termenului de şedere în România. Ei au un salariu de 400 de euro, plus cazare şi masă. 

MEHEDINŢI. Ultimatum pentru primari. 19 edili au fost somaţi de prefect să depună în trei zile noile organigrame, altfel vor primi amenzi între 10.000 şi 40.000 de lei şi li se vor bloca fondurile europene.

MUREŞ. Doi inspectori sociali pentru tot judeţul. Inspecţia socială, instituţie înfiinţată de Uniunea Europeană, cu cinci milioane de euro, rămâne doar cu doi angajaţi din totalul de 28.

NEAMŢ. Îşi închiriază maşinile pentru a le putea plăti. Câţiva oameni de afaceri din Piatra Neamţ îşi duc maşinile la firme de rent-a-car, iar din chiria primită reuşesc să plătească leasingul.

OLT. Pacienţii de la Slatina sunt trimişi la Craiova. Spitalul Judeţean nu are medic specialist după ce Gheorghe Ciobanu nu a primit avizul Ministerului Sănătăţii. Acesta trebuia să-l înlocuiască pe Mircea Tuşciuc, demis după moartea unui copil de nouă ani.

PRAHOVA. Peste 23 de tone de fructe, confiscate de pe Drumul Naţional 1. Valoarea produselor a fost estimată la 69.000 de lei, iar poliţiştii au dat amenzi de 34.000 de lei comercianţilor de pe marginea drumului.

SATU MARE. Primul dosar penal pentru uciderea unui animal a fost înregistrat de poliţiştii din Beltiug. Andrei Matyaş (56 de ani) riscă trei ani de închisoare sau amendă de la 1.000 la 10.000 de lei pentru că a omorât un câine.

SĂLAJ. Peste două milioane de euro pentru peticirea drumurilor din judeţ. Consiliul Judeţean investeşte cea mai mare sumă din ultimii ani pentru plombări şi asfaltări pe 150 de kilometri de drum.

SIBIU. Poliţiştii comunitari vor fi restructuraţi pe baza unui test grilă. Pentru a ajunge la numărul de 109 de agenţi, Primăria trebuie să renunţe la 20 de oameni, după ce a mai salvat 21 de posturi prin înfiinţarea unui nou punct de lucru.

SUCEAVA. La însurătoare, doar în zilele lucrătoare. Starea Civilă din Suceava va fi închisă sâmbăta şi duminica, deoarece primăria nu are bani să plătească orele suplimentare.

TELEORMAN. Tinerii se dau în spectacol. Astăzi începe, la Alexandria, a V-a ediţie a Festivalului de Teatru Tânăr „Ideo Ideis", la care participă nouă trupe de tineri actori, alături de nume mari, precum Marcel Iureş şi George Ivaşcu.

TIMIŞ. Regele asfaltului din Banat îşi vinde imperiul de 55 de milioane de euro. Cunoscutul om de afaceri Georgică Cornu este dispus să vândă Izometal-Confort şi spune că anul trecut a avut un cumpărător din Ungaria, dar nu a parafat tranzacţia.

TULCEA. Adio, spor de xerox. În şedinţa de ieri, Consiliul Local Tucea a renunţat la suplimentul de 15% acordat funcţionarilor din Primăria Tulcea. Celebrul bonus a fost aprobat în luna martie.

VASLUI. Despăgubiri de aproape 30 de milioane de lei pentru sinistraţii vasluieni. Aceasta este suma cerută de prefectură guvernului privind pagubele făcute de ploi şi de inundaţii în iunie si iulie.

VÂLCEA. Oltchim pune în funcţiune instalaţia de la Arpechim. După ce conducerea combinatului va porni instalaţia de piroliză de la Piteşti, operaţiune pentru care s-au investit 15 milioane de euro, se vor întoarce la lucru 2.000 de salariaţi aflaţi în şomaj tehnic.

VRANCEA. Peste 16.000 de persoane, majoritatea din Focşani şi Adjud, au actele de identitate expirate. Potrivit legii, cei în cauză ar trebui amendaţi cu sume între 40 şi 80 de lei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite