Judeţ cu judeţ: Peste 100 de ambasadori vor veni la Alba într-o vizită de documentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gyorgy Ervin, prefectul judeţului Covasna, vrea ca alcoolul confiscat săptămâna trecută de poliţişti să nu fie distrus, ci să fie folosit ca dezinfectant în spitale. Mulţi ploieşteni care nu mai au curaj să investească în afaceri preferă să-şi ţină banii în lingouri de aur. Direcţia de Sănătate Publică Vrancea trebuie să imunizeze 6.000 de bebeluşi cu vaccinul DTP-Pentaxim, dar a primit doar 2.600 de doze.

ALBA. Peste 100 de ambasadori vor veni la Alba Iulia., la finele acestei săptămâni, într-o vizită de documentare. Diplomaţii vor vizita şi localităţile Jidvei şi Cetatea de Baltă şi vor descoperi oportunităţile locale de afaceri.

ARAD. Consiliul Judeţean va cheltui 50.000 de euro pentru 1.000 de indicatoare rutiere. Cele mai multe (104) interzic depăşirea.

ARGEŞ. 12 turişti au rămas înzăpeziţi pe Transfăgărăşan sâmbătă noaptea, iar salvamontiştii argeşeni i-au cazat la Refugiul Salvamont de la Cota 2.000. Oamenii au plecat ieri spre casă, după ce utilajele de deszăpezire au înlăturat zăpada de pe carosabil.

BACĂU. Centru pentru tinerii cu dizabilităţi. Asociaţia Româno-Olandeză Betania demarează la sfârşitul acestei luni lucrările de construcţie pentru un centru nou, destinat tinerilor cu vârste între 16 şi 30 de ani cu handicap fizic şi psihic.

BRAŞOV. Trenuleţele în miniatură au făcut deliciul vizitatorilor la Salonul Internaţional „Colecţii şi colecţionari". Cele mai apreciate au fost locomotivele electrice şi noul vagon de dormit pentru CFR. Mai multe imagini pe www.adevarul.ro.

BIHOR. După aproape trei săptămâni de evenimente culturale, festivalul Toamna Orădeană s-a încheiat aseară cu recitalurile Andrei şi Direcţiei 5. Primăria Oradea a investit în această ediţie 200.000 lei, mai puţin decât în 2009.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Azi, la Monumentul Deportaţilor din Bistriţa vor fi depuse coroane în memoria victimelor Holocaustului. La Centrul Multicultural Sinagoga Bistriţa va avea loc un recital pentru omagierea evreilor deportaţi în Germania.

BOTOŞANI. Gripa face ravagii în judeţul Botoşani. În ultimele zece zile,  peste 4.000 de persoane  au fost diagnosticate cu boli caracteristice sezonului rece. Numai în ultima săptămână au fost înregistrate 2.000 de cazuri de viroze respiratorii şi pneumonii. Un sfert dintre bolnavi  au necesitat internarea, iar ceilalţi s-au tratat acasă.

BRĂILA. Cinci zile fără curent. Peste 10.000 de oameni din opt localităţi din judeţ şi dintr-un cartier din municipiul Brăila rămân fără curent electric de astăzi şi până vineri, din cauza reviziilor tehnice ale furnizorului de energie.

BUZĂU. Doar jumătate din populaţia oraşului Buzău racordată la sistemul de termoficare a cerut furnizarea agentului termic. La celelalte asociaţii, locatarii preferă să îndure frigul pentru a nu plăti facturi mai mari la întreţinere.

CARAŞ-SEVERIN. Valul de substanţe toxice din Ungaria a ajuns ieri pe Dunăre în Serbia şi mâine ar putea fi detectat în Baziaş. Specialiştii susţin că nu există niciun pericol pentru populaţie şi ecosistem.

CĂLĂRAŞI. Un milion de euro costă înlocuirea tuturor becurilor din oraşul Călărași cu lămpi ecologice. Din cauza bugetului redus, municipalitatea a reușit să instaleze doar şase becuri.

CLUJ. Statuia restaurată a regelui Matia Corvin va fi repusă azi pe soclul din centrul Clujului. Primăria vrea ca statuia să fie la locul ei înaintea vizitei de mâine a cancelarului german Angela Merkel.

CONSTANŢA. Vaccinarea antigripală începe la sfârşitul lunii. Immunizarea se va face prin cabinetele medicilor de familie, iar persoanele de peste 65 de ani au prioritate.

COVASNA. Prefectul Gyorgy Ervin vrea ca alcoolul confiscat săptămâna trecută de poliţişti să nu fie distrus, ci să fie folosit ca dezinfectant în spitale. Propunerea a fost transmisă ministrului Administraţiei şi Internelor.

DÂMBOVIŢA. Voluntarii proiectului „Dâmboviţa - Tineri voluntari în lupta împotriva excluziunii sociale", finanţat de Comisia Europeană, s-au întâlnit în weekend cu tinerii de la Centrul de Reeducare Găeşti. Ei au vizitat mai multe obiective turistice din oraş.

DOLJ. După moartea elevului Andrei Goreci, patrulele de poliţie din zona şcolilor au fost suplimentate cu agenţi de la posturile comunale. În mediul rural paza şcolilor este inexistentă.

GALAŢI. Festivalul de Comedie, doar cu finanţare europeană. Ediţia încheiată ieri ar putea fi ultima, din lipsă de fonduri. Intrarea pe lista festivalurilor europene ar asigura două treimi din costuri.

GIURGIU. Poliţia rutieră, pe urmele şoferilor beţi. În urma controlului efectuat în noaptea de sâmbătă spre duminică poliţiştii au aplicat 63 de amenzi de peste 15.120 de lei şi au reţinut 14 permise auto.

GORJ. Patru turişti s-au aventurat sâmbătă seara în zona de creastă a staţiunii Rânca şi s-au rătăcit din cauza ceţii şi a vântului puternic. După cinci ore de căutări, ei au fost găsiţi de salvamontişti.

HARGHITA. Poliţiştii au confiscat 18.500 de pachete de ţigări netimbrate la o percheziţie făcută sâmbătă în locuinţa unui traficant din Săcuieni. Ţigările fabricate în Albania şi Serbia valorează peste 200.000 de lei.

HUNEDOARA. Iubitorii de mişcare au participat ieri la un maraton organizat pe stadionul din Deva. Iniţativa îi aparţine lui Alin Bonţa, pasionat de maraton. El a alergat 105 ture de stadion pentru a promova mişcarea în aer liber.

IALOMIŢA. Programul de reabilitare termică a fost sistat din lipsă de fonduri. Primăria nu-şi mai poate onora contribuţia de 2,4 milioane de lei pentru reabilitarea celor 19 blocuri înscrise în proiect.

IAŞI. Peste 2.000 de persoane s-au strâns de ieri dimineaţă la Catedrală pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva. Oamenii s-au grăbit pentru a evita cozile kilometrice care se formează în ziua de 14 octombrie.

ILFOV. Un tânăr care împrumutase maşina unui prieten s-a urcat beat la volan şi s-a răsturnat cu automobilul în Brăneşti, încercând să scape de politişti. Pe lângă alcoolemia de 81 la mie, el avea şi permisul suspendat.

MARAMUREŞ. Localnicii din Asuaju de Sus s-au implicat cel mai mult din judeţ în acţiunea de ecologizare „Let's do it, Romania". Aproape 11%  dintre cei 1.600 de locuitori au luat parte la acţiune.

MEHEDINŢI. Direcţia de Sănătate Publică analizează la intervale scurte calitatea apei Dunării. Conform ultimelor analize, Ph-ul apei se menţine în jurul valorii de 7,5 unităţi, cu un procent sub limita normală admisă.

MUREŞ. Sindicaliştii de la „Spiru Haret" şi-au propus să vină în ajutorul dascălilor mureşeni care se confruntă cu dificultăţi financiare, prin înfiinţarea unei Case de Ajutor Recipoc. De aici, profesorii pot împrumuta bani cu dobândă mică pentru a-şi achita creditele bancare.

NEAMŢ. Un bărbat de 63 de ani din comuna Pângăraţi şi-a împuşcat nora de 17 ani, apoi a încercat să se sinucidă trâgăndu-şi un glonţ în mandibulă şi unul în piept. Medicii care l-au operat sunt surprinşi că acesta a supravieţuit.

OLT. Poliţiştii din Slatina caută un tânăr de 16 ani care a dispărut vineri de la o căsuţă de tip familial. Băiatul a părăsit unitatea cu acordul personalului, spunând că merge la cumpărături, dar nu s-a mai întors.

PRAHOVA. Mulţi ploieşteni care nu mai au curaj să investească în afaceri preferă să-şi ţină banii în lingouri de aur. Firma care comercializează lingourile are sediul în Insulele Seychelles, iar comenzile se fac online.

SATU MARE. Limitatoarele de viteză din oraşul Satu Mare vor fi desfiinţate din această săptămână pentru a nu stânjeni traficul în sezonul rece. Acestea vor fi reamplasate în primăvara anului viitor.

SĂLAJ. Pregătirile pentru înfiinţarea unităţii SMURD sunt aproape de final. Au fost perfecţionaţi paramedicii, iar în această lună vor fi cumpărate trei ambulanţe. Până în martie, serviciul va fi funcţional.

SIBIU. 17 concerte de jazz, susţinute de artişti din ţară şi din străinătate, vor avea loc la sfârşitul săptămânii, în cadrul Festivalului „Jazz and More". Biletele costă 35 lei, iar abonamentul pentru cele trei seri costă 80 de lei.

SUCEAVA. Şefii Spitalul Judeţean au cumpărat un aparat endoscopic de ultimă generaţie pentru operaţiile de cancer de prostată şi vezică, în valoare de 200.000 de lei. Un asemenea dispozitiv există doar la Iaşi.

TELEORMAN. Consiliul local Alexandria va aproba săptămâna aceasta noul preţ de facturare al gigacaloriei. Furnizorul de energie termică a propus dublarea preţului, de la 180 de lei la 340 de lei gigacaloria, pentru beneficiarii centralelor de cvartal.

TIMIŞ. Parcul Rozelor din Timişoara va fi modernizat printr-un proiect european de 5,6 milioane de lei. Parcul va avea 11.000 de metri pătraţi de gazon, 9.000 de butaşi de trandafir, sute de arbori şi arbuşti, 70 de stâlpi de iluminat cu sistem fotovoltaic şi un sistem computerizat de irigare. Ultima reabilitare a avut loc în anul 1968.

TULCEA. O barcă în care se aflau cinci persoane s-a răsturnat ieri în Deltă. Constantin Rădoacă (41 de ani) din localitatea gorjeană Ticleşti a dispărut în apele Dunării şi e căutat de Poliţia Navală Sulina.

VASLUI. Reţinuţi pentru contrabandă. Doi tineri din Huşi s-au ales cu dosare penale după ce poliţiştii de la Vama Albiţa au descoperit peste 7.800 de ţigări ascunse în spatele roţilor maşinii cu care aceştia se întorceau din Republica Moldova.

VÂLCEA. Teatrul de Stat Anton Pann din Râmnicu Vâlcea va avea propria şcoală de actorie. 20 de tineri pasionaţi de teatru sunt aşteptaţi să se înscrie până pe 15 octombrie. Cursurile costă 200 de lei şi se încheie în mai 2011.

VRANCEA. Direcţia de Sănătate Publică trebuie să imunizeze 6.000 de bebeluşi cu vaccinul DTP-Pentaxim, dar a primit doar 2.600 de doze. Părinţii care nu apucă să-l primească gratuit sunt nevoiţi să-l cumpere din comerţ, la preţul de 300 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite