Ioana Mihăilă: Să fim responsabili şi să ne vaccinăm, valul patru va fi al nevaccinaţilor

0
0
Ea a explicat că oamenii vaccinaţi nu au risc să dezvolte cazuri severe şi ne vaccinăm pentru că aşa nu avem risc de a dezvolta o formă severă. FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea
Ea a explicat că oamenii vaccinaţi nu au risc să dezvolte cazuri severe şi ne vaccinăm pentru că aşa nu avem risc de a dezvolta o formă severă. FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Valul 4 al pandemiei va fi al nevaccinaţilor, a declarat la Digi24 ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. Ea a explicat că persoanele vaccinate au un risc mai scăzut să dezvolte forme grave, chiar dacă se infectează cu COVID-19. Ministrul spune că în acest moment nu se discută despre restricţii, deoarece incidenţa cazurilor este scăzută.

„Chiar dacă numărul cazurilor a crescut, oamenii vaccinaţi nu au risc să dezvolte cazuri severe. De asta trebuie să fim conştienţi, de fapt. Chiar dacă am trecut prin boală înainte, ne vaccinăm, pentru că aşa nu avem risc de a dezvolta o formă severă, chiar dacă ne infectăm cu tuplina Delta”, a spus Mihăilă la Digi24.

„Cred că sub un procent din persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit, din datele CNCAV. Ce ştim este că din cazurile cu tulpina Delta avem 3 decese confirmate şi niciunul din acei pacienţi care au decedat nu era vaccinat. Acest val 4 va fi un val al nevaccinaţilor. Ei vor fi principalii afectaţi”, a adăugat ea.

Ea a explicat că oamenii vaccinaţi nu au risc să dezvolte cazuri severe şi că chiar dacă am trecut prin boală înainte, ne vaccinăm, pentru că aşa nu avem risc de a dezvolta o formă severă, chiar dacă ne infectăm cu tuplina Delta.

„Oamenii de ştiinţă spun că la sfârşitul lunii august, tulpina Delta va deveni dominantă în Europa, ne aşteptăm ca acelaşi lucru să se întâmple şi în România. Din ce vedem că s-a întâmplat în alte ţări – o creştere marcată a numărului de cazuri, majoritatea cu tulpina Delta – ne putem aştepta ca acest lucru să se întâmple şi în România”, a mai spus ministrul.

 „Trebuie în primul rând noi să fim responsabili şi să ne vaccinăm, pentru că atunci nu va fi nevoie de restricţii.Cred că restricţiile vor viza în primul rând persoanele nevaccinate, dacă ar fi doar să emit o părere, cred că ar trebui să resticţionăm acele evenimente care se desfăşoară în spaţii închise cu un număr mare de participanţi, dacă aceştia nu sunt vaccinaţi”, a mai spus aceasta atunci când a fost întrebată dacă în România vor exisa noi restricţii. 

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite