Intervenții Salvamont în minivacanța de Sfânta Maria. În patru cazuri a fost nevoie de elicopterul SMURD

0
Publicat:

Un număr de 33 de persoane salvate de pe munte în ultimele 24 de ore, potrivit Salvamont România. Dintre acestea, opt persoane au fost rănite, fiind transportate la spital, iar în patru cazuri a fost nevoie de elicopterele SMURD.

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 20 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, a anunţat Salvamont România.

Potrivit datelor transmise de salvamontişti, s-au primit 4 apeluri pentru Salvamont Zărneşti, câte 3 apeluri pentru Salvamont Predeal, Salvamont Prahova şi Salvamont Buşteni, 2 apeluri pentru Salvamont Gorj şi câte un apel pentru Salvamont Sibiu, Salvamont Judeţul Braşov, Salvamont Cluj, Salvamont Municipiul Braşov, Salvamont Argeş, Salvamont Suceava, Salvamont Sinaia şi Salvamont Sălaj.

„În cazul acestor intervenţii au fost salvate 33 de persoane, dintre acestea 4 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital şi 4 persoane au fost predate elicopterului SMURD pentru a fi transportate la spital”, au mai transmis salvamontiştii.

De asemenea, s-au primit şi 35 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Turiste salvate din Bucegi cu elicopterul

Două turiste au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor din Prahova, pentru a fi „extrase” din munte. Cele două femei s-au aventurat pentru un traseu mult prea dificil pentru ele, pe Valea Cerbului și Valea Caraimanului. Întrucât se înserase, turistele au cerut ajutorul salvamontiștilor.

Unul dintre cele mai importante sfaturi, atunci când alegem să parcurgem un traseu turistic montan, este ca să ne informăm în prealabil asupra gradului său de dificultate, astfel încât să nu depășească capacitățile noastre fizice. Se pare că cele două turiste, care au solicitat asistența Salvamont, nu au ținut cont de acest aspect. În primul caz, evacuarea s-a realizat pe cale aero, un salvator montan rămânând la fața locului, pentru a coborî pe jos cu însoțitorul persoanei evacuate. A doua intervenție este în curs de desfășurare”, au precizat la acel moment salvatorii din Prahova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite