Instrument de intervenţie în mediul online, adresat consumatorilor de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii de la Agenţia Naţională Antidrog (ANA) au pus bazele unui instrument de intervenţie în mediul online, adresat consumatorilor de droguri: testul Dudit, un test confidenţial, privind riscul consumului de droguri. Acesta se află pe pagina infodrog.ro, recent creată de ANA.

Concret, site-ul vine în sprijinul tinerilor aflaţi în diferite situaţii de risc de consum al drogurilor, subliniază un comunicat de presă, potrivit căruia www.infodrog.ro a fost creat cu scopul de a atrage şi motiva persoanele consumatoare de droguri, care nu au mai beneficiat până în prezent de tratament, pentru a le îndruma spre reţeaua de tratament, aparţinând Agenţiei Naţionale Antidrog.

Pagina conţine şi informaţii cu privire la metodele de prim ajutor în anumite situaţii de criză cauzate de consumul de droguri, efectele juridice şi activităţile tip suport şi bune practici. 

De asemenea, este posibilă efectuarea unui test de evaluare online - Dudit - realizat în cadrul Proiectului pilot “Self asseseement test DUDIT”, desfăşurat sub egida Pompidou Group (Co-operation Group to Combat Drug Abuse and Illicit Traffiking in Drugs) din cadrul Consiliului Europei.

Printre partenerii proiectului s-au numărat studenţi ai Universităţii „Ovidius” din Constanţa, Facultatea de Matematică şi Informatică, precum şi o echipă de elevi ai Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite