Institutul Cantacuzino: probele suspecte de contaminare cu virusul West Nile sunt negative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probele recoltate de la cele două persoane diagnosticate cu meningită virală, suspecte că au contractat virusul West Nile, sunt negative, au anunţat, luni, oficialii Institutului Cantacuzino.

Până la data de 16 august, în România, nu a fost înregistrat niciun caz cu acest virus, transmis de ţânţari.

Mai citiţi şi:

Institutul Cantacuzino a infirmat prezenţa virusului West Nile la Tulcea

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii (MS), Oana Grigore, a declarat, luni, pentru Mediafax, că a vorbit cu directorul Institutului Cantacuzino în legătură cu probele trimise de la Tulcea şi care au fost analizate la instituţia bucureşteană.

"Ambele probe sunt negative. În România, până în prezent, nu a fost înregistrat niciun caz de infecţie cu acest virus transmis prin înţepătura de ţânţar", a mai spus Oana Grigore, citându-l pe directorul Institutului Cantacuzino.

Specialiştii în sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite, pe cât posibil, expunerea la tânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi sau aplicând substanţe chimice care pot îndepărta ţânţarii.

Totodată, oamenii sunt sfătuiţi să monteze plase contra ţânţarilor la geamuri şi uşi sau să folosească substanţe specifice pentru îndepărtarea insectelor. Mai mult, pentru a evita aglomerarea ţânţarilor, este recomandată înlăturarea recipientelor cu apă stătută.

Meningita West Nile este o boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediul ţânţarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite