INSP a eliminat cazurile noi de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 de pe harta interactivă. Statisticile nu mai sunt disponibile în acelaşi loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: INSP
Imagine: INSP

Institutul Naţional de Sănătate Publică a eliminat din tabloul interactiv pe care îl realizează de mai bine de o săptămână harta cazurilor confirmate de coronavirus în fiecare judeţ, precum şi tabelul cu numărul total de îmbolnăviri pe judeţe.

Au fost păstrate doar informaţiile legate de totalul îmbolnăvirilor, persoanele aflate în carantină şi a celor în izolare. Prefectura Constanţa a confirmat că decizia de a nu mai comunica datele din fiecare judeţ a fost luată de Grupul de Comunicare Strategică de la Guvern, potrivit HotNews.ro.

Începând de joi seara, accesul publicului la harta cu cazurile confirmate de coronavirus pe judeţe a fost blocat. Harta nu mai este afişată, precum şi tabelul care prezenta defalcat situaţia îmbolnăvirilor pe fiecare judeţ.
Au fost păstrate doar numărul total pe ţară, precum şi informaţii ce ţin de persoanele aflate în carantină şi persoanele izolate.

Sursa citată a contactat reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică, cei care au realizat tabloul interactiv, pentru a obţine o explicaţie.

„Aceasta a fost o decizie luată la nivel Guvernamental. Aceste informaţii se regăsesc pe site-ul Ministerului Sănătăţii în buletinele informative sau pe site-ul Guvernului”, a fost răspunsul primit de publicaţie de la departamentul de comunicare al INSP.

Sursa citată a cerut mai departe un motiv pentru care aceste informaţii nu mai sunt prezentate pe hartă, dar nu a primit un răspuns. Pe de altă parte, Prefectura Constanţa a precizat pentru info-sud-est.ro că decizia de a nu mai publica infectările confirmate pozitive pentru noul coronavirus pe judeţe a venit de la Grupul de Comunicare Strategică.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite