Imagini virale cu un român prins în Ungaria când transporta o mașină în remorca unui autovehicul aflat pe o platformă VIDEO

0
Publicat:

Un român a primit o amendă usturătoare în Ungaria, după ce a fost prins în timp ce transporta o mașină urcată în remorca unei dubițe, care, la rândul ei, era transportată pe o platformă rutieră. Imaginile cu ansamblul rutier periculos au devenit virale pe rețelele sociale.

Inspectorii maghiari au rămas mască la vederea ansamblului rutier FOTO captură video
Inspectorii maghiari au rămas mască la vederea ansamblului rutier FOTO captură video

Un român și proprietarul mașinii pe care o conducea au primit o amendă de 4.000 de euro în Ungaria, după ce inspectorii autorității vamale din țara vecină l-au surprins în timp ce efectua „un transport periculos".

Vehiculul pe care îl conducea, înmatriculat în România, tracta o remorcă pe care se afla o dubiță, iar în remorca mașinii fusese urcat un autoturism.

Inspectorii vamali efectuau verificări pe drumurile publice din Bács-Kiskun când au identificat ansamblul rutier înmatriculat în România. Microbuzul tracta o platformă rutieră pe care se afla o dubiță, iar în remorca acesteia era transportat un autoturism.

În urma verificărilor s-a stabilit că autovehiculul circula cu o suprasarcină de peste două tone și, în plus, acesta nu era echipat cu un tahograf, așa cum cer reglementările legale din țara vecină.

Din 1 septembrie 2023, autoritățile maghiare pot aplica amenzi de peste 1,5 milioane de forinți (aproximativ 3.900 de euro) pentru vehiculele care circulă cu suprasarcină sau depășesc gabaritul.

„Aceste autovehicule pot avea un comportament imprevizibil în momentul unui schimbări bruște de direcție, punând în pericol nu doar șoferul, ci și pe ceilalți participanți la trafic”, au precizat inspectorii maghiari.

Șoferul ansamblului rutier înmatriculat în România va trebui să achite acum o amendă de 650.000 de forinți (aproximativ 1.600 de euro) pentru suprasarcină, în timp ce proprietarul vehiculului va fi amendat cu 1.040.000 de forinți (aproximativ 2.600 de euro) pentru lipsa tahografului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite