Igaş: Unii lideri de sindicat din poliţie nu sunt străini faţă de ce se întâmplă în vămi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administraţiei şi Internelor Traian Igaş a declarat că unii lideri de sindicat din poliţie nu sunt străini de corupţia din vămile române. Pe de altă parte, Igaş a ţinut să sublinieze că are încredere în fiecare poliţist că "îşi face datoria cu onestitate". Afirmaţiile au fost făcute marţi, la bilanţul IGSU.

Citiţi şi: Europarlamentar olandez: "Cazul Vama Siret confirmă corupţia, aderarea României la UE a fost o greşeală"

UPDATE Șeful de tură de la Vama Moravița este dat în urmărire generală

Referindu-se la descinderile de marţi dimineaţă din cinci vămi şi puncte de trecere a frontierei, Igaş a spus că ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi-au făcut datoria şi că îi încurajeează să meargă mai departe cu astfel de acţiuni, pentru a combate eficient corupţia din vămi.

Igaş a adăugat că are încredere că fiecare poliţist îşi face datoria cu onestitate, însă a precizat că din informaţiile deţinute de el sunt unii lideri de sindicat care "nu sunt străini de ce se întâmplă în vămi".

Am o rugăminte la liderii de sindicate: să se poziţioneze într-un anumit fel ca să ştim şi noi dacă sunt alături de noi sau se poziţionează cu acei oameni care săvârşesc fărădelegi, a subliniat Igaş, citat de Mediafax.

Iagaş a amintit că este "un om echilibrat şi că va analiza situaţia, urmând să ia o decizie în privinţa declanşării unei anchete interne în urma neregulilor descoperite în vămi, "atunci când va avea toate datele necesare".

Întrebat cum influenţează acţiunile din vămi momentul aderării României la Schengen, ministrul a explicat că aceste demersuri au fost începute în urmă cu mult timp şi că structurile ministerului îşi fac datoria, inclusiv în ceea ce priveşte securitatea frontierelor şi demascarea angajaţilor corupţi.

Aceste acţiuni ar trebui să fie un semnal pozitiv pentru Europa, consideră Igaş.

Despre şansele României de a adera la spaţiul Schengen în 2011, Igaş a afirmat: Sunt convins că vom primi ce merităm.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite