Hârburile ridicate de pe străzi, valoroase pentru „Rabla“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Junghiurile valorează 3.800 de lei dacă sunt introduse în program
Junghiurile valorează 3.800 de lei dacă sunt introduse în program

Tot mai mulţi proprietari vin să îşi revendice maşinile ridicate de pe străzi pentru a câştiga cei 3.800 de lei. Primăria nu poate înscriere hârburile nerevendicate în programul „Rabla", deoarece achiziţiile de noi autoturisme sunt blocate de Guvern.

Mai citiţi şi:

„Rabla“ scumpeşte rablele din târgul auto

Parcul auto al firmei care se ocupă de ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar sau abandonate din Braşov, este plin cu hârburi, care ar putea deveni adevărate „bijuterii" pentru programul Rabla.

Din păcate, ele nu pot fi scoase la vânzare sau valorificate de către edili, întrucât, conform deciziei date de consilierii locali,  acest lucru este permis doar proprietarilor de drept. „Ţinem aceste maşini în parcul nostru auto 30 de zile, după care se dă dispoziţie de primar şi ele intră în proprietatea municipalităţii. Apoi, sunt duse la fier vechi", a explicat Nagy Albert, directorul firmei de ridicări auto.

Hârburile sunt revendicate

Cele mai multe maşini abandonate au fost ridicate de pe locurile de parcare, ce au fost închiriate de la Primărie de alţi braşoveni.

În parcul auto mai sunt totuşi, şi autoturisme care au fost „confiscate", fiindcă au staţionat în locuri interzise, dar şi maşini implicate în accidente rutiere.

Directorul firmei de ridicări auto ne-a declarat însă, că, în ultima perioadă, proprietarii sunt mai conştiincioşi şi îşi revendică maşinile abandonate, chiar dacă practic nu mai pot fi utilizate. Cel mai probabil mulţi preferă să se înscrie în Programul „Rabla" şi să obţină în schimb tichetul valoric de 3.800 de lei.

În schimbul sumei de 500 de lei, cât costă serviciile de ridicare, proprietarii îşi pot recupera automobilul şi pot să îl înscrie în programul de reînnoire a parcului auto. În cazul în care proprietarul revendică maşina după ce Primăria a obţinut documentele de la Remat, primeşte în schimb certificatul de casare.

Achiziţii blocate

Reprezentanţii municipalităţii ne-au declarat că, în acest an nu ar putea face achiziţii de maşini noi şi deci nu s-ar putea înscrie cu vehiculele abandonate în oraş în programul guvernamental. Asta , deoarece achiziţia este blocată de către Guvern. Nu s-a luat în discuţie nici faptul că junghiurile ar putea fi scoase la licitaţie. „De cele mai multe ori, când îi înştiinţăm pe oameni că le vom ridica maşina, ei şi-o iau şi de pe domeniul public. Nouă ne rămân de obicei caroseriile, care oricum, nu pot fi înscrise la Rabla", a punctat Toarcea.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite