Funcţionarii publici, evaluați prin sistem informatic; se vor evalua şi competenţele digitale

0
Publicat:

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede ca evaluarea anuală a performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici să se facă, începând cu 1 ianuarie 2025 pentru anul anterior, prin intermediul sistemului informatic al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, iar această evaluare să vizeze şi nivelul competenţelor digitale.

Functionarii publici vor fi evaluati anual
Functionarii publici vor fi evaluati anual

S-au înregistrat 258 voturi pentru, trei contra şi 13 abţineri.

Proiectul modifică şi completează în acest sens OUG 57/2019 privind Codul administrativ.

"Evaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici se face anual, prin intermediul sistemului informatic al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, începând cu data de 1 ianuarie 2025, pentru anul anterior", prevede proiectul.

De asemenea, pe lângă evaluarea gradului şi a modului de atingere a obiectivelor individuale şi a gradului de îndeplinire a criteriilor de performanţă, se va evalua şi nivelul competenţelor digitale.

Evaluarea nivelului competenţelor digitale se va face prin "aplicarea în mod corespunzător a prevederilor Metodologiei pentru realizarea procesului de evaluare a performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici aplicabilă pentru activitatea desfăşurată începând cu 1 ianuarie 2020, precum şi pentru realizarea procesului de evaluare a activităţii funcţionarilor publici debutanţi numiţi în funcţia publică ulterior datei de 1 ianuarie 2020, prevăzută în Anexa nr. 6 la prezenta ordonanţă de urgenţă", mai stabileşte actul normativ.

Legea intră în vigoare pe 1 ianuarie 2024.Evaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici se realizează în anul 2024 pentru anul 2023 potrivit legislaţiei în vigoare, până la data intrării în vigoare a prezentei legi, mai prevede proiectul. Camera Deputaţilor este for decizional.   

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite