EXCLUSIV Administrator: „Ministrul Borbely verifica personal stadiul lucrărilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilie Gheorghe, administratorul blocului în care ministrul Mediului, Laszlo Borbely, ar deţine un aparatament pe numele unei rude, Maria Vincze, susţine că demnitarul a venit personal în mai multe rânduri să verifice stadiul lucrărilor.

Citiţi şi: Percheziţii DNA la un apartament aparţinând unei rude a ministrului Borbely

„L-am văzut de cel puţin trei ori pe ministrul Borbely pe aici în cele aproape două luni cât au durat lucrările de reamenajare ale apartamentuzlui. Toate materialele au fost aduse cu camionul de la Satu-Mare. Era o gălăgie de nedescris”, ne-a declarat Ilie Gheorghe. Procurorii DNA efectuează astăzi percheziţii la apartamentul situat pe Calea Victoriei din Capitală, locuinţă ce ar fi fost renovată de o firmă din Satu-Mare pe propria cheltuială, beneficiind în schimb de sprijinul ministrului Mediului Laszlo Borbely în obţinerea unor contracte de la „Apele Române” (instituţie aflată în subordinea Ministerului Meediului – n.r.).

Click pe imagine pentru galerie foto cu blocul în care se află imobilul

image
image
image

Consilierul personal, învinuit de DNA

Conform DNA, în cursul anului 2011, Ioan Ciocan, în calitate de reprezentant legal al firmei Lescaci Com SRL Negreşti Oaş, prin intermediul lui Szepessy Szabolcs, consilierul personal al ministrului Mediului, ar fi cumpărat influenţa lui Laszlo Borbely, prin amenajarea unui apartament al ministrului, lucrări în valoare de aproximativ 20.000 euro, pe cheltuiala societăţii sale. Administratorul firmei, Ioan Ciocan, este ginerele lui Gheorghe  Ciocan, liderul PSD Satu Mare, fiind ales deputat în 2008. Gheorghe Ciocan a fost prefect şi preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare. Firma a fost în vizorul Curţii de Conturi în 2009, chiar la cererea ministrului Borbely. Ulterior, Lescaci i-a amenajat apartamentul ministrului şi a fost ocolită de verificări.

Borbely umblă  cu şpaga vopsită

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite