Dan Barna, despre AstraZeneca: Vom vedea care va fi decizia Agenţiei Europene a Medicamentului şi în funcţie de asta vom lua decizii subsecvente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna FOTO Inquam Photos
Dan Barna FOTO Inquam Photos

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni seară, că autorităţile din România vor lua decizii, dacă este cazul, în privinţa vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19, în funcţie de hotărârile pe care le va lua la rândul său Agenţia Europeană a Medicamentului. Barna a explicat că în România nu au existat efecte ”dramatice” în urma acestui vaccin.

”Vom vedea care va fi decizia Ageniei Europene a Medicamentului şi în funcţie de asta vom lua decizii subsecvente, dacă va fi cazul”, a declarat Dan Barna, la Digi24, luni seară, întrebat despe decizia României cu privire la serul AstraZeneca. 

Vicepremierul a explicat că în România au fost doar câteva efecte adverse care se regăsesc şi pe prospect, în urma administrării vaccinului AstraZeneca.

”Din ceea ce ştiu eu, în România, nu a  fost semnalat vreun caz dramatic generat de acest vaccin. Au existat efecte adverse mai mult sau mai puţin anunţate sau existente în prospect. Tot ce ştiu sunt efecte de o zi - două, după care persoanele au revenit la starea de sănătate permanentă”, a mai declarat Barna.

Mai multe ţări au anunţat deja suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca, după semnalarea de efecte secundare. 

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va avea joi o reuniune specială pentru a decide dacă sunt "necesare" măsuri cu privire la subiectul vaccinului de la AstraZeneca contra Covid-19, estimând că avantajele vaccinului depăşesc riscurile. 

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite