Cum va fi vremea în următoarea lună. ANM: Caniculă în sud şi vest, ploi în nordul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Shutterstock
Imagine: Shutterstock

Meteorologii anunţă că în următoarele patru săptămâni temperaturile vor fi ridicate în toată ţara, în special în sud şi în vest, iar precipitaţii vor apărea îndeosebi în zonele din nordul ţării. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă în intervalul 26 iulie - 23 august.

În săptămâna 26.07.2021 – 2.08.2021 valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toată ţara. Totuşi, cel mai cald va fi în sud-vestul ţării. În aceeaşi perioadă va ploua mai mult decât în mod normal în nord-vest, susţin specialiştii.

Apoi, în săptămâna 2.08.2021-9.08.2021, temperaturile medii ale aerului vor fi normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în nord şi nord-est, precizează specialiştii.

În săptămâna 9.08.2021-16.08.2021 temperatura medie a aerului va avea valori normale în toată ţara. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021 mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în aproape toate regiunile, posibil uşor mai ridicate în sud-vest.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor avea o tendinţă uşor deficitară în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Specialiştii atrag atenţia că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri