Cristian Buşoi: Vaccinul Johnson & Johnson are o bună eficacitate atât împotriva tulpinii originale, cât şi împotriva variaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Buşoi: În al doilea trimestru al acestui an, în UE vor fi distribuite 360 de milioane de doze din vaccinurile autorizate FOTO Shutterstock
Cristian Buşoi: În al doilea trimestru al acestui an, în UE vor fi distribuite 360 de milioane de doze din vaccinurile autorizate FOTO Shutterstock

Johnson & Johnson a început de astăzi livrarea vaccinului anti-COVID-19 în Uniunea Europeană. Vaccinul, care are o bună eficacitate, demonstrată, atât împotriva tulpinii originale, cât şi împotriva variaţiilor britanice, sud-africane şi braziliene, va accelara masiv campania de vaccinare din UE, a transmis, luni, europarlamentarul Cristian Buşoi, preşedinte Comisia de Industrie, Cercetare şi Energie (ITRE) din Parlamentul European.

„Johnson & Johnson a început de astăzi livrarea vaccinului anti-COVID-19 în Uniunea Europeană. 60 de mii de doze urmează să ajungă joi în România, într-o primă tranşă, care va fi distribuită către medicii de familie şi în centrele mobile, iar până la finalul lunii iunie, producătorul Johnson & Johnson va livra, în întreaga UE, până la 55 de milioane de doze cu vaccin” a scris europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Totodată, europarlamentarul speră că vaccinul, care are o eficaciate demonstrată atât împotriva tulpinii originale, cât şi împotriva variaţiilor britanice, sud-africane şi braziliene va accelera campania de vaccinare.

„Vaccinul are o bună eficacitate, demonstrată, în studiile clinice, atât împotriva tulpinii originale, cât şi împotriva variaţiilor britanice, sud-africane şi braziliene. Am încredere că serul produs de Johnson & Johnson şi autorizat în UE pentru protejarea persoanelor peste 18 ani, va accelara masiv campania de vaccinare din UE, mai ales dacă luăm în calcul că pentru imunizare este necesară administrarea unei singure doze de vaccin”, preziează Cristian Buşoi.

În al doilea trimestru al acestui an, în UE vor fi distribuite 360 de milioane de doze din vaccinurile autorizate, mai mult de jumătate dintre aceste, 200 de milioane, produse de Pfizer – BioNTech. 

Europarlamentarul precizează de asemenea că Europa a crescut numărul fabricilor autorizate pentru producţia de vaccinuri împotriva COVID-19.

„O veste bună a venit astăzi şi de la comisarul european pentru Piaţă Internă, Thierry Breton, care ne-a anunţat, la şedinţa grupului PPE pentru campania de vaccinare că, în Europa, a crescut la 53 numărul fabricilor autorizate pentru producţia de vaccinuri împotriva COVID-19”, a precizat Cristian Buşoi.

Europa este singurul continent care foloseşte în prezent patru tipuri de vaccinuri anti- COVID19: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna şi Johnson&Johnson. 

„Aceste date ne îndreptăţesc să fim mai mult decât optimişti privind succesul campaniei de vaccinare şi a obiectivelor pe care ni le-am asumat la nivel european. Dacă totul va merge fără sincope, fiecare cetăţean ar putea fi vaccinat până la mijlocul verii, în luna iulie, şi sunt, deci, toate şansele ca viaţa să revină la normal. Pentru ca acest lucru să se întâmple avem nevoie însă de un efort comun al decidenţilor politici de la nivel european şi naţional, al medicilor, producătorilor de vaccinuri şi al fiecărui cetăţean în parte” a conchis Cristian Buşoi, preşedintele ITRE din Parlamentul European.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite