Cinci pacienţi cu COVID-19,transportaţi cu o aeronavă de la Bucureşti la spitale din Moldova şi Ardeal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare gravă, sunt transportaţi, luni după-amiază, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, de la Bucureşti la spitale din Moldova şi Ardeal.

”Ministerul Apărării Naţionale efectuează luni, 7 decembrie, o misiune de transport umanitar din Bucureşti la spitale din regiuni ale Moldovei şi Ardealului, cu pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă. Astfel, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgenţă, pe ruta Otopeni - Bacău - Suceava - Cluj-Napoca şi retur, cinci pacienţi bolnavi de COVID 19. Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 13.30”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MApN.

Transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a făcut cu ambulanţe SMURD şi ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Misiunea are loc ca urmare a aprobării ministrului Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Conform sursei citate, echipa medicală care va monitoriza pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD Bucureşti şi Ministerului Apărării Naţionale.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite