Ce semnale iti pot face politistii rutieri in trafic? Afla-le semnificatia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atunci cand dirijeaza circulatia, agentii de politie rutiera fac o multime de gesturi prin care sa ii coordoneze pe conducatorii auto. Explicam astazi ce semnificatie au semnalele pe care politistii ni le fac in trafic.

Potrivit art. 88 din Regulamentul de aplicare a Codului rutier, semnalele politistului care dirijeaza circulatia au urmatoarele semnificatii:

Bratul ridicat vertical semnifica „atentie, oprire" pentru toti participantii la trafic care se apropie, cu exceptia conducatorilor de vehicule care nu ar mai putea opri in conditii de siguranta.

Daca semnalul este dat intr-o intersectie, aceasta nu impune oprirea conducatorilor de vehicule care se afla deja angajati in traversare.

Bratul sau bratele intinse orizontal semnifica „oprire" pentru toti participantii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circula din directia sau directiile intersectate de bratul sau bratele intinse.

Dupa ce a dat acest semnal, politistul poate cobori bratul sau bratele, pozitia sa insemnand, de asemenea, „oprire" pentru participantii la trafic care vin din fata ori din spate.

Citește aici articolul integral avocatnet.ro și vezi care sunt semnele pe care le pot folosi polițiștii rutieri

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite