Câtă sare găsim în şunca de Praga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şunca de Praga din comerţ este plină de sare. Aşa arată cel mai recent studiu făcut de InfoCons - Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, în cadrul căruia au fost analizate 13 produse tip şuncă de Praga.

Concret, au fost verificate produsele a 13 producători şi distribuitori care le comercializează în România, printre aceştia numărându-se Cristim, ProdCom SRL, Kaufland, Meda, Caroli Foods Group, Diana SRL, Elit SRL, Fox Com, Goodies Meat Production, Aldis, Sergiana Prodimpex, Selgros România. 

În ceea ce priveşte produsele cu cel mai redus conţinut de sare, printre acestea se numără Şunca Praga Matache, de la Matache Măcelaru, care conţine 1,7 grame de sare la suta de grame de produs, urmată de Elit Şuncă Praga, cu 1.8 grame de sare la suta de grame de produs.

În ceea ce priveşte produsele cu cel mai mare conţinut de sare, printre acestea se află Selgros şungă Praga, cu 2,7 grame de sare la suta de grame de produs şi Meda Şuncă Praga, cu 2,5 grame de sare la suta de grame de produs.  

Aportul proteic pentru produsele studiate variaza între 12.9 şi 20.71 g/100g şi are origine atât animală cât şi vegetală:

- proteine din lapte

- proteine din soia

- proteine din porc

- proteine din mazăre

Conţinutul de sare variază între 1.7 şi 2.7 g la suta de grame, arată studiul InfoCons.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite