Cât dăm pe cadourile de Moş Nicolae. Anul acesta un român din 10 nu va cumpăra nici măcar un cadou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform datelor celui mai recent studiu de piaţă realizat de către MEDNET Marketing Research Center, 89,6% dintre persoanele din mediul urban intenţionează să cumpere cadouri de Moş Nicolae pentru cei dragi.

Şi în acest an, cadourile preferate rămân dulciurile (72,5%), urmate de jucării (44,2%) şi de articole de îmbrăcăminte/încălţăminte (41,8%). De asemenea, se vor oferi şi fructe, cosmetice/parfumuri sau cărţi. Pe lângă acestea, au mai fost menţionate articole de design, bijuterii şi accesorii, cafea şi accesorii pentru smartphone/tabletă. Cei care nu au avut suficient timp să achiziţioneze toate cadourile sau nu l-au găsit pe cel mai potrivit, vor oferi şi bani (1,5%).

Deşi magazinul fizic rămâne locul principal de achiziţie pentru cadouri (86,6%), magazinele on-line atrag şi ele o parte importanta dintre respondenţi (45,2%), în timp ce un sfert dintre orăşeni (25,7%) aleg şi târgurile de Crăciun pentru acest tip de cumpărături.

Suma medie pe care respondenţii o vor aloca pentru cadourile de Moş Nicolae este de 355,38 lei. Aceasta înregistrează o foarte uşoară creştere în comparaţie cu anul trecut (355,38 lei în 2019 versus 345,26 în 2018).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite