Bucharest Pride: Mii de oameni s-au strâns în marşul ce promovează diversitatea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul / Elena Stolerciuc
FOTO Adevărul / Elena Stolerciuc

Câteva mii de persoane au participat la Marşul diversităţii, pe Calea Victoriei, la care au fost prezenţi atât membri ai comunităţii LGBTQIA+ din Bucureşti şi din ţară, dar şi susţinători.

GALERIE FOTO

În cadrul festivalului sunt programate 40 de evenimente - spectacole de teatru, petreceri, proiecţii de filme cu tematică LGBTQIA+ şi multe evenimente care îşi propun să prezinte viaţa şi interesele culturale ale comunităţii din România.

„Sunt aici pentru a susţine egalitatea. Vreau să fiu lăsată să fiu aşa cum sunt. Vreau să fiu lăsată să fiu. Eu cred că, de 14 ani, de când este acest Pride, se întâmplă un lucru foarte bun, e unul pozitiv. Poate, în timp, vom accepta şi căsătoria între persoane de acelaşi sex”, a spus pentru Mediafax o tânără care s-a recomandat Tamtam şi care a precizat că este bisexuală.

„Bucharest Pride este un eveniment care se desfăşoară paşnic de mai bine de 10 ani, dar vă rugăm să fiţi atenţi pentru siguranţa dvs. şi a celor din jur. În cazul în care în apropierea dvs. există un incident violent, vă rugăm să vă îndepărtaţi, să faceţi un cerc la distanţă în jurul incidentului, să scandaţi „FĂRĂ VIOLENŢĂ!”. Păstraţi-vă calmul, nu fugiţi şi anunţaţi imediat autorităţile”, se arată pe site-ul organizaţiei ACCEPT, organizatoare a manifestării.

Punctul final al marşului este Piaţa Universităţii, unde vor fi susţinute scurte alocuţiuni şi vor fi distribuite materiale informative.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite