Băluţă: Am reziliat contractul cu firma care a făcut igienizarea la Şcoala nr. 133

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat că a reziliat contractul cu firma care a făcut igienizarea la Şcoala nr. 133, unde mai mulţi elevi au avut probleme de respiraţie şi au fost transportaţi la spital.

„Pentru că în mod evident firma nu şi-a îndeplinit corect sarcinile, am decis rezilierea contractului şi demararea în regim de urgenţă a unei noi proceduri, astfel încât, în cel mai scurt timp, adică până mâine - pentru că mai avem cazuri de gripă în continuare în sector -, să putem face această activitate cu o altă societate comercială", a spus Băluţă într-o declaraţie de presă susţinută la Şcoala nr. 133, potrivit agerpres.

În opinia sa, în momentul în care ajung copii la spital, devine „o evidenţă că cineva nu şi-a făcut corect treaba".

Reprezentanţii primăriei au încercat să ia legătura cu cei ai firmei care a realizat igienizarea

El a declarat că mai sunt internaţi la Spitalul '„Marie Curie'' doi copii, iar la Spitalul '„Grigore Alexandrescu'' - cinci.

"În cursul zilei de astăzi, atât copiii de la spitalul Budimex, cât şi cei de la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' au toate perspectivele de a fi externaţi. (...) Copiii, în acest moment, sunt în afara oricărui pericol şi sunt convins că în următoarele zile cadrele medicale îi vor monitoriza, astfel încât să ne asigurăm că nu intervine niciun fel de complicaţie. Şcoala e închisă până luni inclusiv. Primăria se va implica în luarea tuturor măsurilor, astfel încât, de luni, când copiii revin la cursuri, să evităm orice incidente pe care le-am văzut în alte părţi ale ţării, să ne asigurăm împreună cu Direcţia de Sănătate Publică împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă că nu mai există niciun fel de pericol", a mai spus Băluţă.

Băluţă a precizat că reprezentanţii primăriei de sector au încercat să ia legătura cu cei ai firmei care a realizat igienizarea, însă nu au reuşit acest lucru.

Potrivit acestuia, igienizarea a început, luni, de la ora 19,00, neputând preciza cât a durat. Întrebat de ce reprezentanţii firmei nu au trecut în procesul verbal şi această informaţie, edilul a răspuns că rămâne de stabilit, pentru că sunt erori în procedura pe care a îndeplinit-o o societatea comercială.

„Vom identifica de ce nu s-au făcut aceşti paşi obligatorii, care erau obligaţiile, care sunt persoanele responsabile şi sunt convins că toţi ce care au făcut erori în această situaţie vor plăti corespunzător", a adaugat Băluţă. 

Insektum şi Bionet sunt substanţele folosite la deratizarea de la Şcoala 133 din Capitală, potrivit procesului verbal al acţiunii, au informat reprezentanţii ISU. Potrivit unor surse apropiate intervenţiei, cele două substanţe nu trebuie combinate în cadrul unei deratizări.

Filmul evenimentelor

În jurul orei 14:28 a fost anuntat la numarul de urgenta 112 faptul că la Scoala nr. 133 din sectorul 4 sunt mai multi copii care prezintă cefalee (durere de cap), care ar putea fi provocată de inhalarea unui gaz.

La locul solicitarii s-au deplasat în mod progresiv 2 autospeciale de stingere şi aproximativ 15 ambulanţe.

„După evaluarea situaţiei, având in vedere numărul tot mai mare de solicitari pentru acordarea asistentei medicale, a fost luată decizia de evacuare a tuturor copiilor din sălile de clasa şi deschiderea ferestrelor pentru ventilare. La momentul anuntarii evenimentului, in incinta unitatii de învăţământ se aflau peste 500 de elevi. Concomitent, echipajul CBRN a afectuat masuratori în intreaga cladire, in urma carora s-a constatat faptul ca nu au fost depasite pragurile de alarmare, în ceea ce priveste componentele aerului”, precizează reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite