Avocatul Poporului va demara o investigaţie de amploare în mai multe spitale de psihiatrie din ţară

0
0

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi va demara o investigaţie în mai multe spitale de psihiatrie din ţară, în următoarele două săptămâni. Va fi investigat şi spitalul de la Săpoca, unde un pacient a atacat alţi 13 pacienţi, şase dintre aceştia decedând şi restul fiind grav răniţi.

„Ca urmare a recentelor incidente petrecute în câteva spitale psihiatrice, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi va efectua, în următoarele săptămâni, o serie de investigaţii în mai multe spitale de profil din ţară”, arată Avocatul Poporului, într-un comunicat de presă remis, vineri, conform mediafax.ro.

Comunicatul menţionează că „printre unităţile sanitare vizate, se află Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri, judeţul Iaşi, Spitalul de de Psihiatrie Palazu Mare, judeţul Constanţa, Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Ştei, judeţul Bihor, Centrul de Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţelor pentru Tineri „Sf. Stelian“, Bucureşti, precum şi Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia“, Bucureşti“. Avocatul Poporului va întocmi, în urma investigaţiilor, un Raport Special privind problemele existente în sistem şi soluţii în vederea remedierii acestora. Documentul va fi trimis Parlamentului şi va fi informată opinia publică, mai precizează sursa amintită.

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din localitatea Săgeata, judeţul Buzău, a atacat cu un stativ, 13 pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca. Şase dintre aceştia au murit. Bărbatul a fost prins în curtea spitalului de un echipaj de poliţie care se afla în zonă.

La Spitalul de Psihiatrie Pădureni-Grajduri, din judeţul Iaşi, sunt internaţi 410 pacienţi în 240 de paturi. Spitalul asigură asistenţa medicală pentru bolnavi consideraţi periculoşi, care au fost condamnaţi de către instanţe. Potrivit site-ului unităţii medicale, la Spitalul Pădureni Grajduri lucrează şapte medici psihiatri, un medic stomatolog si un medic epidemiolog.

În ceea ce priveşte Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare din judeţul Dolj, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a anunţat, luni, că vrea să redea acestei unităţi statutul de maximă siguranţă. Deocamdată mai este nevoie de lucrări, pentru care Ministerul va aloca săptămâna viitoare 2 milioane de lei.

Mai multe - Societate

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite