Avertizare Infotrafic: Circulaţie în condiţii de ninsoare pe artere din mai multe judeţe, inclusiv pe A 1 şi A 10 / Circulaţie îngreunată în Sibiu şi Harghita

0
0
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Centrul Infotrafic anunţă, vineri seară, circulaţie în condiţii de ninsoare pe artere din mai multe judeţe, inclusiv pe A 1 şi A 10. În judeţele Sibiu şi Harghita traficul este îngreunat din cauza zăpezii.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare, cu depunere pe suprafaţa de rulare, în judeţele Harghita (DN 13B, în Pasul Bucin, DN 12A, în Pasul Frumoasa) şi Sibiu (DN 14 Slimnic şi DN 14A Mediaş)”, anunţă, vineri seară, Centrul Infotrafic.  

 Sursa citată precizează că ninge, însă fără depunere pe carosabil, pe mai drumuri din judeţul Alba. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire. 

De asemenea, este semnalată ninsoare izolată pe tronsonul kilometric 238 – 250 al autostrăzii A1 Sibiu-Deva, în zona municipiului Sibiu, dar şi pe autostrada A10 Sebeş-Turda. Se acţionează cu material antiderapant. 

Recomandările poliţiştilor:  

- înainte de a porni în călătorie, interesaţi-vă despre situaţia traficului şi a condiţiilor meteo de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeţi şi echipaţi-vă autovehiculul cu anvelope de iarnă; 

 - asiguraţi-vă că sunt funcţionale sistemele de iluminare-semnalizare şi climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic, şi folosiţi-le în mod corespunzător; 

- măriţi distanţa de siguranţă între autovehicule; 

- în condiţiile unui carosabil alunecos, evitaţi pe cât posibil manevra depăşirii, folosiţi cu precădere frâna de motor pentru a încetini şi nu bruscaţi comenzile autovehiculului pentru a nu derapa. 

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite