Aproape 4.000 de şomeri vor putea participa în aprilie la cursuri de formare profesională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursul este organizat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă Foto Adevărul
Cursul este organizat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă Foto Adevărul

Aproape 4.000 de şomeri vor participa, în aprilie, la cursuri de formare profesională organizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), cei mai mulţi participanţi fiind aşteptaţi în Iaşi, Dolj, Prahova, Suceava şi Botoşani.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) va organiza în aprilie, prin agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi cea a Municipiului Bucureşti, 185 de programe de formare profesională pentru 3.909 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, potrivit uni comunicat al instituţiei, citat de Mediafax.

Judeţele în care se vor desfăşura cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt Iaşi (250 persoane), Dolj şi Prahova (câte 196), Suceava (179) şi Botoşani (168).

Meseriile cele mai solicitate pentru care se vor organiza programe de formare profesională sunt: lucrător în comerţ (288), inspector/referent resurse umane (271), bucătar (218), ospătar, vânzător în unitaţi de administraţie (218), frizer, coafor, manichiurist (199), contabil (164) şi instalator instalaţii de încălzire centrală (159).

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite