An bun de dat la ştiucă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscătorii spun că anul acesta dacă bagi o mână în apă prinzi o ştiucă pe lacurile Deltei Dunării.

Chiar şi începătorii au şansa să prindă capturi deosebite. Anul acesta, peştele din Delta Dunării a avut timp să se înmulţească, spre bucuria pescarilor care au luat cu asalt lacurile şi canalele Deltei. „Categoric, se poate spune că este anul ştiucii.

Am fost cu turişti care s-au speriat când au văzut dinţii unei ştiuci de cinci-şase kilograme. Cei cu experienţă sunt mai mofturoşi: vor exemplare de la zece kilograme în sus", povesteşte Silviu Gheorghe, patronul unei pensiuni din Delta Dunării.

Informaţia este confirmată de pescarii profesionişti. „În urma inundaţiilor, apa a crescut foarte mult şi nu s-a mai pescuit, aşa că puietul de ştiucă a avut timp să se dezvolte şi să ajungă la o greutate considerabilă", susţine pescarul Ovidiu Ghionu.

Deşi este mai mult vânător, fostul premier Adrian Năstase s-a convins personal că este anul ştiucii în Delta Dunării. În urmă cu două săptămâni, el a prins în zona Crişani circa douăzeci de ştiuci, povesteşte fostul premier pe blogul personal.

„Am prins, cu eforturi şi cu o febră musculară ulterioară, vreo douăzeci de ştiuci - între unu şi cinci kilograme. În mod sportiv, le-am dat drumul înapoi în apă", spune Năstase.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite