Alexandru Rafila: Pragul de 10 milioane îl atingem, în cel mai bun caz, la anul pe vremea asta

0
0
FOTO Iulian Bîrzoi
FOTO Iulian Bîrzoi

Medicul Alexandru Rafila s-a arătat extrem de sceptic privind atingerea pragului de 10 milioane de vaccinaţi în România în toamna acestui an, susţinând că cel mai probabil acest lucru se va întâmpla în toamna anului viitor.

„Am depăşit cu 60 de zile termenul pe care domnul prim-ministru l-a fixat şi avea dreptate atunci să îl fixeze la data de 1 iunie, cu speranţa că până la 1 septembrie, dacă vă aduceţi aminte, a spus că se vor vaccina 10 milioane de persoane. Or, 10 milioane în cel mai bun caz le atingem la anul pe vremea asta”, a spus sâmbătă deputatul PSD Alexandru Rafila, potrivit G4Media.

Potrivit medicului, atingerea ţintei de 5 milioane de vaccinaţi nu este motiv de bucurie, deoarece România se situează la jumătate faţă de media Uniunii Europene în privinţa procentului de vaccinare.

”Nu cred că este o veste foarte bună pentru că România se situează la jumătate faţă de media Uniunii Europene în ceea ce priveşte proporţia de persoane vaccinate şi lucrul acesta s-ar putea să aibă un impact serios asupra sistemului de sănătate pentru că deosebirea între România şi celelalte state din Uniunea Europeană va fi următoarea, persoanele care se vor infecta în România s-ar putea să aibă nevoie de o asistenţă medicală spitalicească mult mai frecvent şi – Doamne, fereşte! – să ajungă în Terapie Intensivă sau, chiar mai rău, să avem cazuri de deces”, a declarat Alexandru Rafila.

Fostul reprezentat al României la OMS a mai spus că obiectivul în ceea ce priveşte combaterea pandemiei ar trebui să fie vaccinarea populaţiei într-o proporţie cât mai mare, pentru a fi evitate cazurile grave şi decesele în urma infectării cu Sars-Cov-2.

”În ţările care înregistrează numere mari de cazuri, din vestul Europei, datorită acoperii vaccinale mari cazurile acestea grave şi decesele practic nu apar la populaţia vaccinată şi cred că acesta ar trebui să fie principalul obiectiv şi al nostru.

Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranţe”, a precizat Rafila.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite