Alertă meteo. Cod portocaliu de ploi abundente până joi dimineaţă

0
0
Ploi puternice în mai multe judeţe FOTO Shutterstock
Ploi puternice în mai multe judeţe FOTO Shutterstock

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un Cod portocaliu de ploi abundente valabil până joi dimineaţa în cea mai mare parte a Olteniei, în nord-vestul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali.

În intervalul 10 august, ora 12.00 - 11 august, ora 03.00, în zonele menţionate vor fi perioade cu averse torenţiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 40...50 l/mp şi pe arii restrânse de peste 70 l/mp. Acestea vor fi asociate şi cu descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină.

Judeţele marcate cu Cod portocaliu, integral sau parţial, sunt Gorj, Dolj, Olt, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Alba şi Hunedoara.

Pe de altă parte, până joi dimineaţa la ora 8.00, este Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în Oltenia, în nordul şi vestul Munteniei, în sud-vestul Transilvaniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali. În aceste regiuni se vor semnala averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25...35 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Potrivit ANM, în majoritatea regiunilor, până la sfârşitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

cod portocaliu 10 august 2022

Ploi puternice în mai multe judeţe FOTO meteoromania.ro

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii vor să racordeze centrala nucleară de la Zaporojie la reţeaua electrică din Crimeea ocupată

La centru - aliaţi, în ţară - adversari. Harta conflictelor PNL-PSD la nivel naţional

Mai multe - Societate

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite