Vânzările globale Roche au crescut cu 6% în T1 2013, până la 9,5 miliarde de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul farmaceutic elveţian Roche estimează menţinerea ritmului de creştere a vânzărilor în 2013 FOTO: Roche
Grupul farmaceutic elveţian Roche estimează menţinerea ritmului de creştere a vânzărilor în 2013 FOTO: Roche

Grupul farmaceutic elveţian Roche a raportat o creştere a vânzărilor globale în primul trimestru al anului 2013, cu 6% la o rată de schimb constantă, ajungând la 11,6 miliarde de franci elveţieni (9,5 miliarde de euro).

Driverii creşterii au fost produsele oncologice şi testele de diagnostic pentru laboratoarele clinice. Lansarea a două molecule în SUA şi Europa destinate tratării cancerului de sân a fost un alt vector important de creştere.

„ Am început anul 2013 în forţă datorită unei creşteri organice susţinute. Lansarea în Statele Unite şi Europa a celor două noi medicamente destinate tratării cancerului  de sân ne va ajuta să ne îmbunătăţim poziţia de lider pe piaţa produselor oncologice. Luând în considerare rezultatele financiare înregistrate în primul trimestru al anului 2012 am încredere că ne vom îndeplini obiectivele pentru întreg anul.”, a declarat Severin Schwan, CEO al Roche.

Vânzările Diviziei de Farmaceutice a Roche, în primele trei luni ale anului 2013, au crescut cu 7%, ajungând la 9,2 miliarde de franci elveţieni. Această creştere s-a datorat, în special, medicamentelor din portofoliul de oncologie dar şi cererii mari pentru medicamente antivirale, cauzată de sezonul sever de gripă din America de Nord. Franciza HER2, care include trei medicamente destinate cancerului de sân HER2 pozitiv, a înregistrat o creştere de 15% în primul trimestru al acestui an, consolidând astfel poziţia de lider a Roche în această arie terapeutică.

În aceeaşi perioadă, vânzările Diviziei de Diagnostic s-au ridicat la 2,4 miliarde de franci elveţieni datorită cererii crescute pentru platformele de teste pentru laboratoarele clinice, provenite de la Professional Diagnostics (5%) şi Tissue Diagnostics (7%). În primele 3 luni din 2013, Roche Diagnostics a semnat patru noi acorduri cu parteneri externi pentru dezvoltarea de teste companion pentu medicamente.

Pentru anul 2013, Grupul Roche estimează o creştere a vânzărilor intr-un ritm similar cu cel înregistrat în anul 2012, la o rată de schimb constantă.

SănătatePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite