Un virus transmis de căpușe se răspândește rapid prin Europa

0
Publicat:

Virusul Alongshan (ALVS), un virus descoperit în urmă cu șase ani în China, purtat de căpușe s-a răspândit în mare parte din Europa, potrivit experților germani – relatează DPA, scrie Agerpres.

Căpușă FOTO: Shutterstock
Căpușă FOTO: Shutterstock

Cercetătorii Universității de Medicină Veterinară (TIHO) din Hanovra, oraș din nordul Germaniei, au găsit dovezi ale transmiterii ALSV de la căpușe la animale sălbatice, cum ar fi căprioarele, în landul Saxonia Inferioară din nord-vestul Germaniei.

 Zonele în care se găsesc specii de căpușe indigene s-au extins semnificativ în ultimii ani, a declarat directorul științific al CRM, Tomas Jelinek, scrie sursa citată.

Iernile blânde și verile călduroase din ultima vreme sunt în beneficial arahnidelor, a spus el în urma publicării unui studiu în revista științifică Microorganisms.

Conform experților ALSV nu este asociat în prezent cu nimic mai grav decât simptome asemănătoare gripei.

Cea mai frecventă boală pe care o transmite căpușele este boala Lyme, care poate fi tratată cu antibiotice în stadii incipiente. Meningoencefalita timpurie de vară (FSME) este o altă boală răspândită, dar poate fi prevenită prin vaccinare.

Căpușele și nu numai ne provoacă disconfort, iritații cutanate și pot să ducă la transmiterea a diferite boli. Astfel, protejarea pielii de insecte devine o prioritate pentru a ne bucura de vremea frumoasă.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite