Articol publicitar

Sistem imunitar puternic = stare de bine, calitate a vieţii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
aaa

Studiile au arătat o legătură reciprocă puternică între sănătatea mintală şi starea sistemului de apărare al organismului. Apelează la Novimun Protect, un supliment alimentar pentru susţinerea imunităţii şi calmează, astfel, anxietatea riscului de contractare a bolilor. Suflet împăcat, trup protejat.

Sistemul imunitar nu este ca o pătură cu o structură fixă, densă, ce înveleşte organismul, ţinând la distanţă virusurile şi bacteriile. Nu este un glob de sticlă pe care trebuie să-l cărăm după noi toată viaţa, cu mare atenţie să nu apară fisuri în structura sa.

Sistemul imunitar este un complex format din celule şi molecule (anticorpi), având drept componentă importantă sistemul limfatic (compus din limfă, vase limfatice şi organe cu ţesut limfatic, precum amigdalele, timusul, splina, ganglionii limfatici) şi se află într-o continuă transformare sub impactul agenţilor patogeni şi al tuturor factorilor externi şi interni inerenţi stilului de viaţă pe care-l avem.

Două lucruri sunt sigure, însă, despre imunitate: 1) oricând este scăzută, creşte riscul de contractare a infecţiilor şi al dezvoltării de simptome puternice de boală; 2) se află într-o relaţie strânsă de interdependenţă cu sănătatea mintală.

Un meta-studiu (o analiză comparativă a mai multor studii pe aceeaşi temă) desfăşurat în 2020 a demonstrat că intervenţiile de natură psihosocială asupra subiecţilor cu un sistem de apărare al organismului deteriorat au avut ca efect îmbunătăţirea nivelului imunităţii şi a ritmului de însănătoşire după boală prin reducerea proceselor inflamatorii din organism.

Mai mult, un studiu din 2021 a scos la iveală legătura strânsă dintre anxietatea produsă de pandemia de Covid-19 şi slăbirea imunităţii, ceea ce înseamnă că doar ideea situaţiei sanitare dificile la nivel global a fost suficientă să producă un stres psihologic de un asemenea nivel încât să afecteze starea de sănătate.

Un supliment pentru sistemul imunitar, dar şi cel nervos

Îmbunătăţirea stilului de viaţă – printr-o alimentaţie sănătoasă, somn suficient între orele recomandate de specialişti, evitarea fumatului şi alcoolului, angajarea în activitate fizică în mod constant etc. – este obligatorie pentru susţinerea sistemului imunitar. În completare, administrarea unui supliment alimentar cu substanţe active dedicate este indicată, de cele mai multe ori, de medicul de familie sau de medicul specialist care urmăreşte o anumită problemă de sănătate.

În afară de impactul pe care îl are asupra sănătăţii organismului, apelarea la un supliment de calitate dă un sentiment de siguranţă şi calmează anxietatea vizavi de contextul sanitar dificil actual şi de posibila contractare a unei boli. Novimun Protect BioSunLine® este un astfel de complex, special conceput pentru a proteja şi întări organismul, o formulă gândită pentru funcţionarea normală a sistemelor nervos şi imunitar, care protejează celulele împotriva stresului oxidativ. 

aaa

Fiecare capsulă de Novimun Protect BioSunLine® conţine:

  • extract din muguri de flori de salcâm-japonez standardizat la  95% quercetină (un antioxidant puternic cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene, antivirale şi antiinflamatoare) – 50 mg,
  • extract standardizat din rădăcină de lemn-dulce (are efect antitusiv şi protejează împotriva contractării de boli respiratorii) – 12,5 mg,
  • Omega 3 (acid gras esenţial ce contribuie la reducerea producţiei de compuşi inflamatori şi la îmbunătăţirea funcţionalităţii sistemului imunitar) – 50 mg,
  • Extract standardizat de frunze de ceai verde (90% polifenoli, substanţe antioxidante) – 60 mg,
  • vitamina C (susţine funcţionarea sistemelor nervos şi imunitar) – 40 mg,
  • scorţişoară (protejează împotriva infecţiilor) – 25 mg,
  • seleniu (contribuie la funcţionarea normală a tiroidei şi protejează celulele împotriva stresului oxidativ) – 55 mcg.

Ingredientele active prin care Novimun Protect BioSunLine® are un impact benefic asupra imunităţii sunt introduse în organism fără adaos de zahăr, fără îndulcitori artificiali, fără arome artificiale, fără coloranţi artificiali, fără conservanţi, fără gluten şi fără lactoză, într-o formulă cât mai curată posibil, pentru a nu afecta, la rându-i, sistemul digestiv, o componentă importantă în apărarea organismului.

Despre Compania Farmaceutică AC HELCOR

Producţia de medicamente, comprimate şi capsule, extinsă cu producţia de vitamine, suplimente naturale reprezintă activitatea de bază a companiei, cu peste 110 angajaţi. Cu o experienţă largă de-a lungul celor 30 ani de existenţă, grupul AC HELCOR este un profesionist recunoscut în domeniul medical şi farmaceutic ca producător de medicamente cu prescripţie medicală şi OTC.

Suplimentele alimentare BioSunLine® sunt remedii naturale, realizate cu tehnologii moderne, la standarde farmaceutice, din extracte standardizate.

Produsele BioSunLine® sunt disponibile pe www.biosunline.ro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite