Semnele unei imunităţi slăbite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care răcesc mai des au în comun kilograme acumulate în exces şi un index de masă corporală peste 40.
Cei care răcesc mai des au în comun kilograme acumulate în exces şi un index de masă corporală peste 40.

Nu doar răcelile sau infecţiile recurente pot indica o imunitate şubredă. Modificările bruşte ale greutăţii corporale şi anumite pofte culinare se numără şi ele printre simptomele unei capacităţi reduse de apărare în faţa agenţilor patogeni.

Te-ai îngrăşat în mod inexplicabil

O creştere în greutate îţi poate afecta activitatea inimii, creierului şi altor organe, dar îţi slăbeşte şi imunitatea. Cei care răcesc mai des au în comun kilograme acumulate în exces şi un index de masă corporală peste 40, care conduce la apariţia unui dezechilibru hormonal. În plus, îngrăşarea poate favoriza inflamaţii şi infecţii cărora sistemul imunitar le face faţă cu greu.

Ai un apetit crescut pentru dulciuri

Mănânci prea multe dulciuri? E posibil să te îngraşi peste măsură şi să devii mai sensibilă la îmbolnăviri. Chiar şi 100 de grame de zahăr pe zi inhibă pe o perioadă de 5-6 ore activitatea globulelor albe din sânge, numite şi leucocite, înmpiedicându-le să atace bacteriile care pătrund în organism.

Uscăciunea nazală

Chiar dacă te deranjează, scurgerile nazale indică faptul că sistemul tău imunitar acţionează şi se luptă cu bacterii sau virusuri. Dacă îţi simţi nasul uscat mai des e posibil ca unele bacterii să poată pătrundă în corp mai uşor.

Află pe Clicksanatate.ro de ce e important să te hidratezi şi să eviţi stresul!

Semne mai puţin ştiute ale apendicitei

Micile schimbări în dietă pot uşura meteorismul

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite